25 Ocak 2017 15:14

ESP: Tek adam diktatörlüğüne birlikte hayır diyoruz

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Çiçek Otlu, Anayasa değişikliği ve referandum sürecine ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Anayasa değişikliğinin referandumda, sokaklarda kabul edilmeyeceğini vurgulayan ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu, tek adam diktatörlüğüne "Hayır" dediklerini belirtti, 

AKP'nin yeni bir dayatması ile karşı karşıya olunduğunu belirten Otlu, “AKP'nin fiili tek adam yönetimini yasallaştırmak için Meclis'e sunduğu ‘Başkanlık Anayasası’ teklifinin AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edildiğini hatırlattı.

Meclis görüşmelerinde kendi vekillerini açık oy kullanmaya zorlayan AKP'nin, başkanlığa karşı çıkan HDP ve CHP'li vekillere, sokakta başkanlığa karşı çıkanlara saldırarak, havuz medyasında sabah akşam yalan ve manipülatif haber yaptırarak herkesi başkanlığa, tek adam diktatörlüğüne razı etmeye çalıştıklarını kaydeden Otlu, tüm bunların ise "millet iradesi" adına yapıldığını belirtti.

Bir grup azınlık dışında kalan herkesin geleceğinin tehdit altında olduğunu vurgulayan Otlu, "Tek adam rejimine biat etmeyen hiç kimsenin can güvenliği yoktur. AKP/Saray iktidarı baskı ve yasaklara karşı özgürlüklerin, savaşa karşı barışın, düşmanlığa karşı kardeşliğin, ekonomik krizlere karşı refahın savunucusu olduğu yalanıyla iktidara geldi. Huzur, barış, kardeşlik ve özgürlük söylemlerini kendi çıkarlarını gerçekleştirmek için kullandı. Ancak 14 yıllık iktidarı boyunca görüldü ki; AKP ve Erdoğan demek açlık, işsizlik ve ekonomik kriz, ülke içinde ve Ortadoğu'da savaş, halklar ve kültürler arasında düşmanlık demektir" dedi.

'MİLYONLARCA HAYIR TEK ADAMDAN BÜYÜKTÜR'

Halkı, nasıl bir tehlikenin beklediğinin farkında olduklarının altını çizen Otlu, AKP ve MHP ortaklığıyla Meclis'ten geçen "Başkanlık Anayasının" referandumdan ve sokaktan geçmeyeceğine inandıklarının altını çizdi.
"Halklarımız bu tehlikeye karşı sandıkta sözünü kendi özgür geleceğinden yana kullanacaktır" diyen Otlu, şunları ifade etti:

Biz, tek adamın Gezi parkını ve ağaçlarımızı ortadan kaldırmasını engelleyen, farklılıklarımızla bir arada olmayı başaran Gezi isyanının neşeli ve asi çocuklarıyız!

Biz, tek adamın tehdit, şantaj ve dizginsiz saldırılarına rağmen 7 Haziran Seçimlerinde barajları aşıp AKP'ye seçim yenilgisi yaşatan büyük insanlığız!

Biz, tek adamın 'ha düştü ha düşecek' dediği Kobanê'nin DAİŞ'in elinden kurtarılması için ev ev, sokak sokak, meydan meydan gece gündüz dayanışma köprüleri kuran ve Kobanê zaferine ortak olup sokaklarda yüzbinlerle halaya duranlarız!

Biz, tek adamın her fırsatta aşağılamaya kalkıp evlere hapsetmeye çalıştığı, ensarcılara destek çıkıp tecavüzü yasalaştırarak bedenini istismar etmek istediği ama inadına özgürlük diye meydanları dolduran özgür kadınlarız!

Biz, tek adamın sömürdüğü, en temel haklarını gasp ettiği kadın ve erkek işçileriz!

Biz, tek adamın geleceğini çaldığı milyonlarca liseli ve üniversiteli genciz!

Biz, tek adamın kimlik ve kültürlerini inkar ettiği, Kürt, Alevi, Ermeni, Laz, Çerkeş, Arap, Ezidi, Asuri halklarız! Tek değil, birliğiz! Biz tek adam değil, çok olan halklar, emekçiler, inançlarız! Yani milyonlarız! Milyonlar tek adamdan büyüktür." (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Trump’ın ‘boru hattı’ kararı protesto edildi

SONRAKİ HABER

Uluslararası PEN heyeti, Evrensel’i ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...