23 Ocak 2017 10:10

Yurt yangınında, savcı eğitimdeyken tahliye kararı verilmiş

Aladağ’da yaşanan yurt yangını ile ilgili tahliye kararı tepkilere neden oldu. Tahliye kararı, dosyaya bakan savcı eğitimdeyken verilmiş.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

11’i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği Aladağ yurt yangınıyla ilgili olarak tutuklu bulunan dernek yöneticisi 4 kişi tahliye edilmesi tepkilere neden oldu. Cumhuriyet Savcılığının soruşturması devam ediyor, aileler karara itiraz edecek. Tahliye kararını gazetemize değerlendiren Sosyal Haklar Derneğinden Avukat Ömer Gökhan Çelik, dosyaya bakan savcının eğitimdeyken mahkemenin tahliye kararı verdiğini söyledi. Çelik, kamuoyuna davaya sahip çıkma çağrısı yaptı.

Aladağ’da Süleymancılar tarikatına ait bir yurtta kalan 11’i çocuk, biri görevli 12 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak tutuklu bulunan 4 kişi tahliye edildi. Bu kararla birlikle yangınla ilgili tutuklu sayısı 3’e düşmüş oldu. Mahkeme bilirkişi raporunda tahliye edilen bu 4 kişiyi tali kusurlu bulmuştu.  

Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, yurt müdürü Cumali Genç, müdür yardımcısı İsmail Uğur ile Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’nin yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç tutuklanmıştı.

‘ÖRT BAS EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Sosyal Haklar Derneğinden Avukat Ömer Gökhan Çelik,  soruşturmayı yürüten savcının eğitime gittiğini ve kendisiyle 2 haftadır görüşemediklerini söyledi. Çelik, “Bu süreç içinde geçen hafta çarşamba İstanbul’dan bilirkişi raporu geldi. Raporda, yurt yöneticisi ve diğer 3 kişinin tali kusurlu bulunduğu söylendi. Bir anlık hukuk ve makam boşluğundan faydalanıp bu olayı ört bas etmelerine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

‘AİLELERİ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Cemaat mensubu kimliği belirsiz kişiler tarafından, ailelerin ikna edilmeye çalıştığını söyleyen Çelik, “Ailelerden olumsuz yanıtı almalarına rağmen bir haftadır uğraşıyorlardı. Ailelere şikayetten vazgeçmeleri durumunda çocuklarının ücretsiz eğitimini karşılayacakları söylenmiş” dedi.

‘AİLELER OLUMSUZ ETKİLENDİ’

Olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyleyen Çelik, “5 ailenin vekaletini aldık. Bu serbest bırakılma kararına derhal itiraz edeceğiz. Ailelerle görüşüyoruz. Bu karardan olumsuz şekilde etkilenmişler. Yasal süreç içerisinde bu insanların serbest bırakılmasına itiraz edeceğiz. Bilirkişi raporunda tali kusurlu olarak gösterilse de sorumlulardır. Kamuoyunun duyarlı olması gerekir. Takipçisi olacağız” diye konuştu.

ATALAY: TAHLİYE KABUL EDİLEMEZ

Avukat Can Atalay da tahliye kararına tepki gösterdi. Atalay, “Dosya savcısı izindeyken alelacele verilen tahliye kararı kabul edilemez. Sosyal Hakları Derneği olarak konunun takipçisiyiz” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

3 aylık BİA Medya Gözlem Raporu açıklandı

SONRAKİ HABER

‘Hükümet KHK ile OHAL mahkemesi kuruyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...