23 Ocak 2017 08:13

Aladağ'daki yurt yangınıyla ilgili 4 kişi tahliye edildi

Adana'nın Aladağ ilçesinde 11'i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangınıyla ilgili tutuklanan dernek yöneticisi 4 kişi tahliye edildi.

Paylaş

Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 11'i öğrenci12 kişinin yaşamını yitirdiği, 24 kişinin yaralandığı 29 Kasım'daki yurt yangınıyla ilgili olarak, yurt müdürü Cumali Genç, müdür yardımcısı İsmail Uğur ile süleymancılar cemaatine bağlı Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nin yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç tutuklanmıştı.

4 Aralık'ta tutuklanan şüphelilerle ilgili olarak avukatları Aladağ Sulh Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebinde bulundu. Mahkeme, 22 Ocak'ta Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nin yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç'ı tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti. Cumali Genç ile yardımcısı İsmail Uğur'un ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Dernek yöneticilerinin tahliye edilmesi üzerine ölen çocukların ailelerinin avukatları, bu kararı itiraz edeceklerini bildirdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Astana görüşmeleri başladı

SONRAKİ HABER

Vali Coş'un avukatı: Tüm haberler yalandır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...