02 Ocak 2017 15:19

WSJ: Muhabirimiz 3 gün gözaltında tutuldu

Wall Street Journal’ın İstanbul muhabirlerinden Dion Nissenbaum, polis tarafından göz altına alınarak 3 gün boyunca tecrit altında bırakıldı.

Paylaş

Wall Street Journal’ın (WSJ) İstanbul muhabirlerinden Dion Nissenbaum, geçen salı akşamı evinden gözaltına alındı. Cuma sabahı serbest bırakılan Nissenbaum, önceki gün ülkesi ABD’ye döndü. WSJ, konuyla ilgili haberinde ismini vermediği bir kaynağa dayanarak, Nissenbaum’un hükümetin IŞİD videolarının yayımlanmasıyla ilgili bir yasağı ihlal etmekten gözaltına alındığını yazdı. WSJ, gazetecinin gözaltında tutulduğu yaklaşık üç gün boyunca ailesi ve avukatıyla görüşmesine izin verilmediğini de belirtti. Gazeteciye gözaltı sırasında sınır dışı edileceği ifade edildi ancak yetkililer, Nissenbaum’a hakkındaki soruşturmanın ne olduğunu söylemedi. ABD’ye dönüşünden sonra telefonla WSJ’ye konuşan Nissenbaum, “Ne olacağını bilmeme korkusu yaşadım. Orada ne kadar kalacağınızı merak ediyorsunuz. Dışarıyla iletişimim yoktu” dedi.

ZAMANI EZAN SESİNDEN ANLADIM

Habere göre İstanbul dışındaki yabancılar için ayrılan bir gözaltı merkezine götürülen Nissenbaum, bodrum katında tecride maruz kaldığını, tuvaleti olmayan ve penceresi kapatılmış, tek kişilik bir hücrede tutulduğunu anlattı. Zamanı, ezan sesinden ve kapalı pencerenin arasında sızan gün ışığından anlayabildiğini söyledi. Muhabir, kendisine Türkçe bir belge imzalatılmak istendiğini, İngilizce çevirisini istediğinde bundan vazgeçildiğini anlattı. Nissenbaum, ikinci gün muamelenin biraz iyileştiğini ve bir yetkilinin kendisine Meksika hakkında İngilizce bir kitap ve yazması için bir defter verdiğini aktardı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Başbakanlık: Ayrımcı paylaşımlar için yasal süreç başladı

SONRAKİ HABER

Mersin Limanında taşeron işçiler kadroya geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...