02 Ocak 2017 10:54

Kaçak avlanmaları haberleştiren Evrensel Muhabirine tehdit

Dersim’de nesli tükenmekte olan hayvanların avlanmasıyla ilgili haber yapan Evrensel Muhabiri Kemal Özer tehdit edildi. 

Paylaş

Ergin TEKİN
Dersim

Dersim’de yıllardır gazetecilik yapan Evrensel Muhabiri Kemal Özer, Dersim’deki dağ keçilerinin avlanmasıyla ilgili yaptığı haberden dolayı tehdit telefonları aldı. 

Sık sık Dersim’in çevre sorunlarını dile getiren, Munzur doğasındaki nesli tükenmekte olan hayvanların vurulmasına ve yasak avlanmalara karşı sürekli haberler yapan muhabirimiz Kemal Özer, son yaptığı haber nedeniyle tehdit telefonları aldı. 

Özer, geçtiğimiz günlerde Pülümür’de avlanması yasak olan dağ keçisi vurulmasını haberleştirmişti. Haber sonrası tehdit telefonları aldığını söyleyen Özer, 31 Aralık 2016 günü Pülümür Kırmızı Köprü çevresinde pikniğe giden yurttaşlar tarafından arandığını ve o bölgede dağ keçilerine karşı yoğun bir şekilde silah sıkıldığını kendisine bildirdiğini belirtti. Kendisinin de  bunun üzerine Çevre İl Müdürlüğünü arayarak bölgede silah seslerinin geldiğini aktardığını ifade eden Özer olay günü ile ilgili şunları söyledi: “Doğa koruma ekibi olay yerine gittiklerini söyledi. Biz de olay yerine gittik. İki dağ keçisinin vurulup götürüldüğü görgü tanıkları tarafından ekiplere söylenmişti. Bunun üzerine sosyal medya üzerinden Dersim’de dağ keçisi katliamı olduğunu yazarak paylaştım, haberini yaptım. Aynı akşam bazı şahıslar tarafından telefonum arandı. Evimin adresi istendi. Beni öldüreceklerini söylediler. Çok ağır küfürler ettiler. ‘Senin yanına bırakmayacağız’ dediler. Bir gün sonra tekrar aynı şahıslar tarafından aranarak İnönü Mahallesi’nde TOKİ civarına çağrıldım. ‘Seninle hesaplaşırız, bunu senin yanına bırakmayacağız, bunun hesabını soracağız’ diyerek tehditlerini sürdürdüler.”

‘HABER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM’

Yıllardır Dersim coğrafyasında kaçak avlanma yapan avcıların haberlerini yaparak Dersim doğasına sahip çıkmaya çalıştıklarını belirten Özer, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bize gelen kaçak av ihbarlarını Çevre İl Müdürlüğüne bildirmemize rağmen onlardan genellikle ‘Birçok yerden ihbar geliyor. Eleman ve araç yetersizliğinden dolayı gelen ihbarlara müdahale edemiyoruz’ şeklinde oluyor. Sadece burada yaşayan avcılar değil Erzincan, Erzurum, Elazığ, Malatya, Bingöl, Diyarbakır ve Adıyaman illerinden avcılar gelip avlanıyor. Dersim’in dört bir tarafında dağ keçisi, keklik, ur kekliği, çir kekliği, tavşan ve diğer yaban hayvanlarını kaçak bir şekilde keyfi olarak vuruyorlar. Bu yapılan kaçak avlara karşı, yeterli bir önlem yok. Dersim’in dört bir yanı kalekollarla çevrili, her taraf özel güvenlik bölgesi ilan edilmiş ve giriş çıkışlarda polis kontrolleri yapılıyor. Ancak bunlara rağmen avcılara hiçbir müdahale söz konusu olmuyor. Bana yapılan bu ölüm tehditlerine karşı savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Doğamıza, yaban hayatına, çevremize karşı yapılan bu katliamlara karşı haberlerime devam edeceğim. Dersim halkına sesleniyorum, doğamıza ve yaban hayatına hep birlikte sahip çıkalım.” 

ÖNCEKİ HABER

Emek ve meslek örgütleri: Sorumlular derhal istifa etmeli

SONRAKİ HABER

Fehriye Erdal davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...