26 Ocak 2016 15:09

Avcılar Dersim’de bir dağ keçisini daha vurdu

Paylaş

Kemal ÖZER 
Dersim

Dersim’de avlanmanın yasak olduğu Munzur Milli Parkı sınırları içinde nesli tükenmekte olan bir dağ keçisi daha avcılar tarafından vuruldu. Hayvan yaralı bir şekilde Munzur Suyu’na düşerek boğuldu.  

Olay yerine gelen vatandaşları gören avcılar, bölgeden kaçarak uzaklaştı. Suya düşen yaban keçisi suyun sürüklemesi sonucu Venk Köprüsü’nün civarında ağaca takılmış bir şekilde bulundu ve vatandaşlar tarafından kıyıya taşındı. 

Olayı anlatan Hasan Yıldırım, “Biz çay ocağında oturuyorduk, turistler gelip bize kaçak avlanmanın olduğunu söyledi. Biz hemen olay yerine gittik. Bu hayvanların vurulması yasak olmasına rağmen bunu yapıyorlar. Bu güzelim doğamızı yok ediyorlar, yasak olmasına rağmen avcılar gelip rahat bir şekilde avlanıyor” dedi.

‘MİLLİ PARKTA AVLANMAK YASAK’

Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişiminden Avukat Barış Yıldırım da, “Munzur Mili Parkı sınırları içerisinde dağ keçileri dahil olmak üzere pek çok endemik tür var ve bu türler koruma altında. Dağ keçilerinin öldürülmesi kesinlikle yasak. Mili Parklar Kanunu’na göre de Mili Park sınırları içerisinde her türlü avcılık yasak. Maalesef buradaki canlıların katliamları devam ediyor. Yetkili kamu ve kuruluşlarını bu konuda daha fazla duyarlılık sahibi olmaya davet ediyoruz. Dağ keçileri Dersim Alevilik inancı bakımın da kutsal olduğu için korunması gerekiyor.” dedi. 

 

ÖNCEKİ HABER

Bu kavşakta trafik ışığı yok

SONRAKİ HABER

TTB: Aile Sağlığı Merkezleri karakol yapılmak isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...