21 Aralık 2016 13:05

Demirtaş'ı eşi ve çocukları ziyaret etti

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eşi ve çocukları ziyaret etti.

Paylaş

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı; eşi Başak ve çocukları Delal ile Dilda cezaevinde ziyaret etti. Cezaevine iki araçla gelen Demirtaş ailesi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yaklaşık 1 saat görüştü. Görüşün ardından açıklama yapmayan Başak Demirtaş, geldiği araçla cezaevinden ayrıldı.

Barış Bloku üyesi 5 kişilik bir grup da Selahattin Demirtaş ve Abdullah Zeydan'ı ziyaret etmek için cezaevi önüne geldi. Jandarma ekiplerince geniş güvenlik önlemi alınan cezaevi önündeki gruptan sadece avukatlar İbrahim Sinemillioğlu ve Ayşe Başar'ın içeri girmesine izin verildi.

Yaklaşık 2 saat cezaevinde Demirtaş ve Zeydan ile görüşen avukatlar, sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. Avukat İbrahim Sinemillioğlu, “Selahattin beyin dışarıdaki herkese selamları var. Türkiye'de antidemokratik uygulamaların geriletilmesi amacıyla yapılması gereken tek şeyin umutların canlı tutulması, umutların yitirilmemesi olduğunu, Barış Bloku gibi kurumlarının çalışmalarının son derece önemli olduğunu söyledi. Morali çok yerinde sağlığı yerinde. Bir olumsuzluk var. Görüşmelerimiz kayıt altına alındı, başımızda bir personel durdu, avukat olmamıza rağmen. Bu durumu kendi mesleğim adına protesto ediyorum” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Canpolat’tan Rusya Başkonsolosluğuna taziye ziyareti

SONRAKİ HABER

Eski Şirvan Kaymakamı’na FETÖ gözaltısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...