21 Aralık 2016 10:12

KESK'in 21 Aralık eylemine Adana'dan destek

KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi için yapılan yürüyüşe KESK Adana şubeler platformundan destek verildi.

Paylaş

KESK Adana şubeler platformu 21 Aralık'ta İstanbul'dan Ankara'ya 'İşimi Ekmeği Geri İstiyorum' şiarıyla yürüyen KESK üyelerine destek için Eğitim Sen Adana Şube'de basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı katılımcılar adına KESK Adana Şube Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet Karagöz okudu.

Siyasal iktidarın ülkede yaşanan kaos ortamında sorumluluğunu gizlemek için yayın yasakları ve dosyalara gizlilik kararlarını getirmesini eleştiren Karagöz, Haziran 2015 tarihinden bu yana Türkiye'de patlayan bombalar sonucu 460 vatandaşın yaşamını kaybettiğini ve binlerce insanın bu saldırılardan kaynaklı yaralanmış olduğunu ifade etti.Karagöz, 15 Temmuz'un etkilerinin ve tahribatının onarılması yerine OHAL ilan edilip KHK'ler ile binlerce kamu emekçisinin mağdur edildiğini söyledi. KESK’in yürütmüş olduğu örgütsel ve hukuksal mücadele sonucu daha önce açığa alınış 11285 Eğitim Sen üyesinin tamamının göreve iade edildiğini belirten Karagöz, "Haklar OHAL ve KHK’lerden önce gelir! İhraçlarınıza, açığa almalarınıza, sürgün ve cezalarınıza teslim olmayacağız ve direneceğiz." dedi. 

Karagöz son olarak İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen emekçi arkadaşlarını KESK Adana Şubeler Platformu adına selamladıklarını dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Veteriner hekim: Tilkinin ayakta donması mizansen gibi

SONRAKİ HABER

DİDF’e Entegrasyon Madalyası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...