21 Aralık 2016 10:10

Ankara'da emekçi yürüyüşü ile dayanışma

KESK Ankara Şubeler Platformu bugün İstanbul’dan başlayacak yürüyüşe destek için Mimarlar Odası Ankara Şubesi önünde basın açıklaması yaptı. 

Paylaş

KESK Ankara Şubeler Platformu ihraç, açığa alma ve baskılara karşı bugün İstanbul’dan başlayacak yürüyüşe destek için Mimarlar Odası Ankara Şubesi önünde basın açıklaması yaptı. 

Açıklamayı okuyan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şube Eş Başkanı Rona Temelli, Türkiye'nin 81 ilinden İstanbul'daki yürüşüşe destek olmak için basın açıklamaları düzenlendiğini söyledi. İstanbul'daki yürüyüşün amacının OHAL KHK'ları ile sorgusuz, sualsiz ihraç edilen KESK üyelerine destek olmak olduğunu belirten Temelli, “On binlerce kamu emekçisi KHK'larla ihraç edildi ama devlet güdümlü sendikalar üyelerine kapılarını kapattı. Bu sendikalar emekçilerin örgütlülüğünü dağıtmak amaçlı kontra sendikalardır. KESK olarak üyelerimize sahip çıkacağız” diye konuştu.  Açıklamanın ardından Ankara'daki KESK üyeleri,  İstanbul’dan yürüyenler ile canlı bağlantı kurularak dayanışma mesajları iletti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Son üyemiz geri dönene kadar mücadele edeceğiz

SONRAKİ HABER

Fotoğraflarla Şehmus Özer

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...