01 Haziran 2012 17:24

Kürt filmi ‘Bekas’a yoğun ilgi

İsveç Film Enstitüsü, SFI bir basın açıklaması yaparak İsveç-Kürt filmi “Bekas”ın Cannes Film Festivali’inde yoğun bir ilgi ile karşılandığını, henüz piyasaya sürmemelerine rağmen bazı şirketlerin filmin gösterim hakkını satın almak için sözleşmeler yaptıklarını duyurdu. SFI’nin a&ccedi

Kürt filmi ‘Bekas’a yoğun ilgi
Paylaş

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz SFI’nin Basın Şefi Martin Frostberg İsveç-Kürt yapımı “Bekas”ın Cannes’te umduklarının üzerinde bir ilgiyle karşılanmasından mutluluk ve gurur duyduklarını, filmin galasının 29 Kasım günü Stockholm’de yapılacağını söyledi.

Filmin İskandinavya ülkelerinde gösterimini  üstlenen TrustNordisk adlı şirketin yöneticilerinden Rikke Ennis ise Bekas’ın yetenek ve duyguları birleştirme becerisi gösteren ender filmlerden biri olduğunu, uluslararası film şirketlerinin “Bekas”a  yoğun ilgi göstermelerinden memnunluk duyduklarını ifade etti.

SUPERMAN’İ BULMAK İÇİN ABD’YE GİDEN KÜRT ÇOCUKLAR

Filmin Yönetmeni Karzan Kader Saddam teröründen kaçarak 1990’lı yılların başında İsveç’e sığınan Kürt bir ailenin çocuğu. Askerlerin açtıkları ateşten kurtulmak için ailesi ile birlikte sığındığı binaların bodrum katlarında filmde izlediği Rambo gibi kahramanların gelip kendilerini kurtaracaklarını düşlermiş. Yönetmen bu düşlerini senaryolaştırarak “Bekas” filmi ile beyaz perdeye yansıtmış.

Filmin kahramanları, evsiz iki çocuk Dana (Sarwar Fazıl) ve Zana (Zamand Taha) bir sinemada izledikleri Superman filminden etkilenirler. Amaçları ABD’ye giderek Superman’ı bulmak ve ondan yardım istemektir. Ancak bunu yapabilmek için para ve pasaport gerekmektedir. Süleymaniye’de çekimleri yapılan film iki kafadarın amaçlarına ulaşmak için başlarından geçen maceraları konu alıyor.
“Bekas” filmi 2010 yılında Öğrenci Filmleri Oskar’ına, geçtiğimiz yıl da Palm Spring Uluslararası Film Festivali’nde iki ayrı ödüle layık görülmüştü. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suçu Diyarbakır Cezaevini anlatmak

SONRAKİ HABER

33 Kurşun’dan Roboskî’ye Ahmed Arif

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...