17 Aralık 2016 01:01

‘Canavarın çağrısı’ Goya Ödüllerinde 12 dalda aday

İspanya’nın önemli ödüllerinden Goya Ödülleri’nin adayları açıklandı. “Canavarın Çağrısı” (A Monster Calls) en fazla adaylık alan film oldu.

Paylaş

İspanya’nın önemli ödüllerinden Goya Ödülleri’nin adayları açıklandı. İspanyol yönetmen J.A. Bayona’nın Warner Bros. için çektiği filmi “Canavarın Çağrısı” (A Monster Calls) en fazla adaylık alan film oldu. “Canavarın Çağrısı”  ödülerin 12’sine aday gösterildi. Goya Ödülleri’nin adayları arasında “Smoke and Mirrors” ve “Sabırlı Adamın Öfkesi” (The Fury of a Patient Man) filmleri de dikkat çekiyor. 28 kategoriden 11’ine aday gösterilen filmleri Pedro Almodovar son filmi Julieta ve “Queen of Spain”deki performansıyla Penelope Cruz takip etti

Goya Ödüllerinde sıralama şöyle; 

En İyi Film kategorisinde Alberto Rodriguez’in “Smoke and Mirrors”, Pedro Almodovar son filmi Julieta, May God Save Us, İspanyol sinemasının son dönem gördüğü güçlü ilk filmlerden biri olan Fury of a Patient Man ve J.A. Bayona’nın Warner Bros. için çektiği filmi “Canavarın Çağrısı”  yarışıyor.  Goya Ödülleri’nin en iyi yönetmeni seçeceği kategoride ise Alberto Rodirguez “Smoke and Mirrors” filmiyle, Pedro Almodovar “Julieta” ile, Rodirgo Sorogoyen “May God Save Us” ve J.A. Bayona ise “Canavarın Çağrısı”  ile yarışacak.
Yeni yönetmenlerin ilk filmlerinden seçileceği kategoride öne çıkan isimlerden biri Raul Arevalo. “Sabırlı Adamın Öfkesi” (Fury of a Patient Man) ile eleştirmenlerin dikkatini çeken Arevalo için İspanyol sineması takipçileri olumlu eleştirilerde bulunuyor. Arevalo’yu bu katgoride “1898. The End of the Philippines” ile Salvador Calvo, “El Rey Tuerto” ve Marc Crehuet, “Maria” ile Nely Reguera takip ediyor. 
Yılın en iyi aktörünü seçecekleri sırlamada ise “Smoke and Mirrors”daki performansıyla Eduard Fernandez, “May God Save Us”daki performansıyla Roberto Alamo, “Sabırlı Adamın Öfkesi”daki performansıyla Antonio de la Torre ve aynı filmden Luis Callejo yarışacak.  Yılın en iyi kadın oyuncusunu seçecekleri sıralamada Pedro Almodovar son filmi Julieta’daki performansıyla Emma Suarez, “La Puerta Abierta” performansıyla Carmen Machi, “The Queen of Spain” performansıyla Penelope Cruz ve “Maria” daki performansıyla Barbara Lennie yarışacak. 

Yardımcı aktör, yardımcı aktris, yeni aktör, yeni aktris, orijinal senaryo, uyarlama senaryo, animasyon ve belgesel gibi bölümlerden oluşacak 28 kategorinin arasında yer alan “Avrupa Filmi” bölümünde ise “Genius” Filminin Yönetmeni Michael Grandage, 
“The Son of Saul” Yönetmeni Laszlo Nemes, son filmi I, Daniel Blake ile Ken Loach ve  bu yıl 67. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde jüriye başkanlık yapacak olan  “O Kadın” (Elle) Filminin Yönetmeni  Paul Verhoeven isimleri yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Didim'de HDP'ye operasyon: 9 gözaltı

SONRAKİ HABER

Hugh Hudson’ın yeni filmi ‘Altamira’ bugün Randevu’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...