13 Aralık 2016 12:38

Sol Parti’den NRW adaylarını belirledi

Almanya’nın en büyük eyaletinde yapılacak parlamento seçimleri için Sol Parti eyalet kongresinde listede yer alacak milletvekilleri belirlendi.

Paylaş

Almanya’nın en büyük eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya’da önümüzdeki mayıs ayında yapılacak parlamento seçimleri yaklaşırken partiler de aday listelerini belirlemeye başladı. Düsseldorf’daki Kongre Merkezinde yapılan Sol Parti eyalet kongresinde listede yer alacak milletvekilleri belirlendi.

Yaklaşık 220 delegenin katıldığı kongrede, mayıs ayında yapılacak parlamento seçimleri için partinin eyalet eşbaşkanları Özlem Alev Demirel ve Christian Leye liste başı adayları olarak gösterildi. Demirel birinci sırada, Leye de ikinci sırada yer aldı.

Listedeki ilk 11’de 3 Türkiye kökenli aday bulunuyor. Özlem Alev Demirel liste başı olurken Dr. Aslı Nau 9. sıradan, Ezgi Güyildar ise 11. sıradan aday seçildi.

Yaklaşık bir ay önce Oberhausen’de düzenlenen kongrede seçim programını karar altına alan Sol Parti eyalet örgütü, seçimlerde yoksulluğa karşı sosyal adaleti öne çıkaracak. Tam ücret karşılığı haftalık çalışma süresinin 30 saate düşürülmesini, asgari ücretin 8.5 avrodan 12’ye çıkarmasını talep eden Sol Parti, ayrıca üniversite öğrencilerinden harç alınmasına karşı çıkıyor ve okullarda öğrencilere parasız öğlen yemeği verilmesini talep ediyor. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da kar yağışı başladı

SONRAKİ HABER

TGC Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...