12 Aralık 2016 10:34

Tugay Bek’in 10 Ekim notlarına el konuldu!

Evine yapılan baskında gözaltına alınan Avukat Tugay Bek'in, 10 Ekim Ankara Katliamı dosyasıyla ilgili çıkardığı notlara el koyuldu.

Paylaş

Volkan Pekal
Adana

Adana’da, 10 Ekim gar katliamı, Reyhanlı katliamı, Pozantı tecavüz mağduru çocuklar gibi birçok davanın avukatı Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı avukat Tugay Bek’in evine bu sabaha karşı Adana TEM Şube polisleri tarafından baskın yapıldı. Gözaltına alınan Bek, "Silahlı terör örgütü üyesi olma" iddiası ile gözaltına alındı. Evde yapılan aramada Bek'in cep telefonuna el konuldu. Ayrıca evde bulunan Evrensel ve Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi nüshalarını da alan polis, Bek'in 10 Ekim Ankara Katliamı dosyasıyla ilgili çıkardığı notlara el koydu. Bek’in 24 saat avukatla görüşmesine izin verilmedi.

Adana Baro Başkanı Veli Küçük ve EMEP Adana İl Başkanı Avukat Sevil Aracı, savcılıktan alınan özel izin ile Adana Emniyeti’nde görüştü. Bek ile görüşen eşi Sevil Aracı, Bek’in moralinin iyi olduğunu ve herkese selamı olduğunu söyledi. Bek’in gözaltıların İstanbul’da yaşanan patlama sonrası İçişleri Bakanlığı’nın ‘intikam’ söylemi ile alakalı düşündüğünü aktaran Aracı, “Bir ihbar var deniyor başka bir şey yok. Daha önceki benzer davalarda olduğu gibi somut delil olmadan mağdır eden bir duruma dönüşüyor” dedi.

10 EKİM KATLİAM NOTLARINA EL KONULDU

Bek’in birçok hak alma mücadelesinde de yer aldığını ifade eden Aracı, birkaç gazete dışında Bek’in avukatlık faaliyetleri ile alakalı 10 Ekim dava dosyasının içerisindeki notlar el konmasının dikkat çekici olduğunu söyledi.

Öte yandan Tugay Bek, gazetemiz muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat'ın bugün görülecek duruşmasında da savunma yapacaktı. Müvekkillerin de mağdur olduğunu dile getiren Aracı, her şeye rağmen savunma haklarını yerine getireceklerini söyledi.

EMNİYET ÇALIŞIYOR ALGISI YARATILIYOR

Gazetemize konuşan Adana Barosu Başkanı Avukat Veli Küçük de gizlilik ve kısıtlama kararı nedeniyle soruşturma ile ilgili detaylı bilgi alamadıklarını belirterek baro olarak konuyu takip edeceklerini söyledi. Bu tür toplu göz altıların, son zamanlarda reaksiyon yaratan toplumsal olaylardan sonra sıklıkla yaşanan uygulama halini aldığını ifade eden Küçük, “Bu tür bombalı saldırılardan sonra Emniyet de boş durmuyor” algısı yaratmaya dönük durumlar olduğunu düşünüyorum. Somut yeni veriler olduğunda ayrıca değerlendiririz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 eşleşmeleri belli oldu

SONRAKİ HABER

Selahattin Demirtaş cezaevinde kalp spazmı geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...