05 Aralık 2016 11:24

Bursa'da OHAL panel düzenlendi: Mücadeleyi güçlendirmeliyiz

Bursa Demokrasi Güçleri, 15 Temmuz darbe girişimini tartışmak için panel düzenledi. Panelde ortak mücadele zeminlerinin güçlendirilmesi vurgulandı.

Paylaş

Bursa Demokrasi Güçleri, 15 Temmuz darbe girişimini tartışmak için panel düzenledi. Demokratik kitle örgütleri, sendika ve meslek örgütleri temsilcilerinin katıldığı panelde, OHAL süreci değerlendirildi.

‘SALDIRILARA KARŞI MÜCADELE EDİLMELİ’

CHP İl Sekreteri Muharrem Or tarafından yapılan açılış konuşmasında, insanların saldırıya maruz kaldığını ve bu saldırılara karşı mücadele verilmesi gerektiği vurgulandı. Or konuşmasına şu şekilde devam etti; “Bursa Demokrasi Güçleri’nin AKP’nin saldırgan politikalarına en geniş cepheden karşı olmak için kuruldu. Ancak birleşirsek bu faşist saldırıları püskürtür, laiklik ve eşitlik yolunda ilerleriz”

‘MÜCADELE ANLAYIŞINI ACI BİR TECRÜBEYLE ELDE ETTİK’

Or’un ardından söz alan  Kimya Mühendisleri Odası Ali Şahin, Bursa Demokrasi Güçleri’nin varlığını, dayanışmasını, omuz omuza mücadele anlayışını, acı bir tecrübeyle elde ettiğini dile getirerek, ‘FETÖ’ kapsamında içeri alındığını ama bu süreci kısa sürede atlattığını söyledi. Yaşanan süreçte onlarda arkadaşının mağdur olduğunun altını çizen Şahin, ortak mücadelenin önemini vurgu yaparak konuşmasını sonlandırdı.

ACİL DEMOKRASİ ÇAĞRISI

Panele katılan bir başka katılımcı KESK Dönem Sözcüsü Süleyman Ayyıldız ise; darbelerden en çok kadınların, çocukların, emekçilerin etkilendiğini söyleyerek, OHAL için acil demokrasi çağrısı yaptı.

Ayyıldız’ın ardından konuşan Panayır Kadın Derneği Başkanı Filiz Tali, çıkarılan KHK’larla derneklerinin mühürlendiğinin altını çizerek, “Biz kadınlar bir araya geldiği için tecavüz yasasının geri çekildiğini gördük, bu yüzden kadın mücadelesini daha ileriye taşımamız gerekiyor. Derneğimizin kapatılmasına rağmen mahallemizde çalışmalarımıza devam ediyor. Yılmayacağız, derneğimizi tekrar kuracağız.” dedi.

‘ORTAK MÜCADELE ZEMİNLERİNİ GÜÇLENDİRMELİYİZ’

10 Ekim Aileleri Derneği Başkanı Resul Boykara ise, Bursa’daki direniş ve sahiplenmenin kendilerine büyük güç verdiğini söyledi. Boykara konuşmasına şu şekilde devam etti; “Darbe süreci 7 Haziran’dan sonra planlandı. Halk iradesine karşı darbe sürecinin adım adım örgütlediler. Kendi iktidarını güçlendirmek için muhalefet olan tüm güçleri yok etmeye çalıştılar. Katliamlar dahil her türlü kirli yöntemi uygulamaktan çekinmediler. 10 Ekim aileleri olarak bunu en acı şekilde yaşadık. Bu yüzden ortak mücadele zeminlerini güçlendirmeliyiz, birlikte mücadele etmekten başka şansımız yok. Bizler acılarla birleştik ama mücadelemizi de birleştirmeliyiz”  (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BES üyeleri: Haklarımız için mücadelemiz devam edecek

SONRAKİ HABER

İhmalden kopan kola 1 milyon 30 bin liralık tazminat davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...