21 Kasım 2016 07:21

İstismar mağduru öğrencilerin korkusu: O çıkmaz değil mi?

İzmir’de 2 yıl önce okul müdürü tarafından cinsel istismara uğrayan öğrenciler olayı anlatırken korkuyla sordu: O çıkmaz değil mi?

Paylaş

İzmir’in Menderes ilçesinde, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrenciye “cinsel istismarda bulunduğu” iddiasıyla 2 yıl önce tutuklanan emekli okul müdürü 66 yaşındaki Adil Ş. davasında, mağdur çocukların halen olayın korkusunu yaşadıkları ortaya çıktı. Sanık hakkında 102 yıl hapis cezası istemiyle açılan dava kapsamında 6 öğrenciden 5’i, iki yıl önceki istismar anlarını İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda uzmanlara bir kez daha anlattı. Tacizi anlattıkları sırada büyük travma yaşayan öğrencilerin, tutuklu Adil Ş.'yi kastederek uzmanlara korku içinde, “Anlattıklarımızdan sonra o çıkmaz değil mi?” diye sordukları belirtildi.

Geçen 22 Eylül’deki duruşmada mağdur çocukların İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verilmiş, duruşma 1 Aralık 2016 tarihine ertelenmişti.

KORKUYU TEKRAR YAŞADILAR

Bu kapsamda öğrenciler, 16 Kasım günü gittikleri Adli Tıp Kurumu'nda, uzmanların karşısına çıktı. Kız öğrencilerden 5'i, tacizden iki yıl sonra aynı anları bir kez daha uzmanlara anlattı. Öğrencilerin, korkuyla Adil Ş.'yi kastederek, “Anlattıklarımızdan sonra o çıkmaz değil mi?" diye sordukları belirtildi.

NE OLMUŞTU?

17 Mayıs 2014’te jandarmaya gelen telefonda, Menderes'in Sancaklı Mahallesi'nde bulunan ilkokulda 22 yıl öğretmen ve vekil müdür olarak görev yaptıktan sonra emekli olan evli 2 çocuk babası Adil Ş.'nin, 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu ihbarı yapıldı. Jandarma, yaşları 6 ile 11 arasında değişen öğrencilerin ifadelerini psikolog eşliğinde aldı. İfadelerin ardından gözaltına alınan Adil Ş. suçlamaları kabul etmedi, ancak tutuklandı.

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın geçen yıl 15 Ekim'de yapılan duruşmasında, toplam 102 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Adil Ş.'nin avukatı Atilla Ertekin, “Dosyada müvekkilimin mahkumiyetine yetecek somut delil yoktur. Bir kişide porno CD'si bulunması apayrı bir durumdur. Bunun müspet suçla ilgisi olmadığı gibi küçüklere seyrettirdiğine dair delil yoktur” diyerek tahliyesini istedi. Sanık öğretmen de aynı yönde talepte bulundu. Mahkeme heyeti, delillerin büyük ölçüde toplanmış olmasını ve tutukluluk süresini de dikkate alarak oybirliği ile tahliyeye karar verip, duruşmayı erteledi.

Geçen 26 Haziran'da görülen duruşmada ise mahkeme heyeti, sanık Adil Ş.'nin oy çokluğu ile tutuklanmasına karar verdi. Geçen 22 Eylül'deki duruşmada da mağdur çocukların İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verilip duruşma 1 Aralık 2016 tarihine ertelendi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kıraç’a 5 gündür su verilmiyor

SONRAKİ HABER

‘Tecavüz suçtur tasarıyı durdur’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...