18.11.2016 17:25

2 kişinin öldüğü kaçak ocak sahibine sadece 5.5 yıl 

Kaçak ocakta meydana gelen ve 2 işçinin ölümüyle sonuçlanan olayda, ocak sahibine hapis cezası verildi. Aile cezayı az buldu.

2 kişinin öldüğü kaçak ocak sahibine sadece 5.5 yıl 

Zonguldak’ta 31 Ağustos 2015’te kaçak kömür ocağında 2 maden işçisinin karbondioksit gazından zehirlenerek ölmesiyle ilgili davada 5 ay tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen ocak sahibi 52 yaşındaki Çetin K., 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ölen madenci Ahmet Şen'in eşi Songül Şen, karara tepki gösterdi.

Kırat Mahallesi'nde ruhsatsız işletilen kömür ocağında meydana gelen olayda, 37 yaşındaki Erol Gün ve 34 yaşındaki Ahmet Şen, karbondioksit gazından zehirlenerek öldü. Ocak sahibi olduğu iddia edilen Çetin K., “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davada 5 ay sonra tahliye edildi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında Çetin K. ve maden sahasını Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan kiralayan özel maden şirketinin genel müdürü M.T. de sanık olarak hazır bulundu.

5.5 YIL HAPİS

Daha önce de kaçak ocak işletmekten ceza aldığı öğrenilen Çetin K., savunmasında 2 kişinin öldüğü ocağın kendisine ait olmadığını ileri sürdü. Çetin K., “Tahliye olduktan sonra yaptığım keşifler neticesinde tespit ettim. Nitekim sonrasında farklı kişilerin bu ocakta çalışması sonucu haklarında yasal işlem yapıldığını gördüm. Benim olayların meydana geldiği ocaklarla hiçbir ilgim bulunmamaktadır. 2013'den sonra bu işlerle ilgilenmedim” dedi. M.T. ise 350 hektarlık alanda faaliyet gösterdiklerini, sık sık kaçak ocak ihbarında bulunduklarını, ölüm meydana gelen ocağı da 5 kez şikayet dilekçesiyle bildirdiklerini söyledi. 

Mahkeme heyeti Çetin K.’ya, “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verdi, M.T. ise beraat etti.

ÖLEN MADENCİNİN EŞİ: DAHA FAZLA CEZA VERİLMELİYDİ 

Ölen işçilerden Ahmet Şen'in eşi 3 çocuk annesi Songül Şen, eşini kaybetmesinin ardından zor bir hayat yaşamaya başladıklarını söyledi. Verilen cezayı az bulduğunu söyleyen Songül Şen, şöyle konuştu: “O ocakta 2 kişi öldü. Daha fazla ceza verilmeliydi. Mahkemede eşimi maden sahibi olarak, hırsız olarak suçladılar. Bu beni biraz daha yıktı. Her mahkemeye gidişimde acım daha da tazelendi. ‘Acaba ölen eşime de mi ceza verecekler’ dedim içimden. Böyle suçluluk insanı daha da kötü yapıyor. Benim eşim mecburdu çalışmaya. İş aradı bulamadı. Çocuklara nasıl bakacak?” (Zonguldak/DHA)
 

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
04.02.2026 22:41

Beşiktaş çeyrek finale çıktı

BKT Avrupa Kupası B Grubu’nun 17. haftasında Türk Telekom’u konuk eden Beşiktaş, sahadan 91-81 galip ayrıldı. Siyah-beyazlılar bu sonuçla grubunu ilk iki sırada tamamlamayı garantiledi.

Beşiktaş çeyrek finale çıktı

Fotoğraf: AA

05.02.2026 00:34

Galatasaray, Renato Sam-Nahaga’nın maliyetini açıkladı

Galatasaray, Renato Sam-Na Nhaga’nın transferi konusunda, oyuncunun kulübü ile anlaşmaya varıldığını belirterek, oyuncu ve kulübüne ödenecek toplam tutarı açıkladı.

Galatasaray, Renato Sam-Nahaga’nın maliyetini açıkladı

Fotoğraf: DHA

05.02.2026 00:45

Trafik düzenlemelerini de içeren teklifin 6 maddesi daha kabul edildi: Drift atan sürücüler ve akrobasi yapan motorculara 45 bin TL ceza geliyor

Meclis Genel Kurulunda trafik düzenlemeleri de içeren teklifin 6 maddesi daha kabul edildi. Düzenlemeye göre drift atan otomobil sürücüleri ve akrobatik hareket yapan motorculara 45 bin TL ceza geliyor.

Trafik düzenlemelerini de içeren teklifin 6 maddesi daha kabul edildi: Drift atan sürücüler ve akrobasi yapan motorculara 45 bin TL ceza geliyor

Fotoğraf: DHA

04.02.2026 15:40

Özgür Özel Hatay’da: Mecliste komisyon kurulması çağrısı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla geldiği Hatay’da Defne Belediyesi’ni ziyaret etti ardından depremzede yurttaşlarla bir araya geldi.

Özgür Özel Hatay’da: Mecliste komisyon kurulması çağrısı

Fotoğraf: ANKA

05.02.2026 00:20 / Güncelleme: 04:10

Kolay Gelsin kuryelerinin direnişi Mecliste | DEM Partili Koca: 'Talepler derhal karşılansın'

Kolay Gelsin kuryelerinin iş bırakma eylemini meclis gündemine taşıyan DEM Parti Milletvekili Koca, ağır koşullara ve sefalet ücretlerine karşı direnen kuryelerin taleplerinin derhal karşılanmasını istedi.

Kolay Gelsin kuryelerinin direnişi Mecliste | DEM Partili Koca: “Talepler derhal karşılansın”

Fotoğraf: DEM Parti 

04.02.2026 16:55

ESP’ye yönelik gözaltılar protesto edildi: Baskılar sosyalistleri susturamaz

ESP’ye yönelik ev baskınları ve gözaltılar birçok kentte yapılan basın açıklamalarıyla protesto edildi. Açıklamalar da baskılara karşı mücadelenin devam edeceği vurgulanırken, gözaltına alınanların da derhal serbest bırakılması istendi.

ESP’ye yönelik gözaltılar protesto edildi: Baskılar sosyalistleri susturamaz

Fotoğraf: MA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!