16 Kasım 2016 10:58

Destina Peri için park açıldı

Güvenpark'taki patlamada yaşamını yitiren Destina Peri Parlak için evinin yanında park açıldı.

Paylaş

Kızılay Güvenpark’ta 13 Mart 2016'da bomba yüklü araçla gerçekleştirilen katliamda henüz 16 yaşındayken hayatını kaybeden Destina Peri Parlak adına evinin yanında yapılan park törenle açıldı. 

Dün yapılan parkın açılışı, katliamda çocuklarını yitiren aileleri biraraya getirdi. Parkın açılışına Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy’un yanı sıra Destina’nın Ayrancı Anadolu Lisesi’nden arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dikmen Ata Mahallesi’nde yapılan parkın açılışında konuşan Destina Peri'nin annesi Hacer Parlak, “Biliyorum Destinam bu parka gelip oynayamayacak, oturamayacak. Hiç ayırt etmeden sevdiği çocukların oynadığını göremeyecek. Ama eminim ki, hayalinin gerçekleşiyor olmasını gökyüzünden gülümseyerek seyredecek. Ben camdan her baktığımda buruk bir sevinçle yeni yeni Destinaların sesini, kahkahasını duyacağım” diye konuştu. Anne Parlak, “Yaşadığımız bu büyük acının ardından ne anlatırsam anlatayım, bana canım annem diyecek Perimin olmadığını biliyorum. O ailemizin Perisiydi, artık hepimizin perisi. Onun adını yaşatacak parkta bir de peri kanatlı heykeli oldu. Destinam artık sevenlerinin yüreğinde, ağaçların gölgesinde, tepelerin zirvesinde parkların oyun alanlarında yaşayacak” dedi. “Yok etmek isteyenlere inat hep yaşatacağız” diyen Hacer Parlak, kızının park hayalini gerçekleştirmesine katkı sunan Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen ve heykeltraş Eşber Karayalçın’a teşekkür etti.

13 Mart Güvenpark Katliamında yaşamını yitiren 36 kişinin anısını yaşatmak üzere parka dikilen çam ağaçlarına isim plaketleri takılırken Destina’nın anısına Heykeltıraş Eşber Karayalçın’ın yaptığı “Peri Anıtı” gözyaşları arasında açıldı. Heykelin açılışının ardından Hacer Parlak ve Başkan Taşdelen parka  ıhlamur ağacı dikerek Peri’nin adının yazdığı plaketi astı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Diktadan yana olanlara geçit vermeyiz

SONRAKİ HABER

CHP’den kapatılan belediye dershaneleri için teklif

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa