10 Kasım 2016 12:37

Gazetecilere 'Ağırlaştırılmış müebbet' istendi!

OHAL kapsamında kanun hükmünde kararname(KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik başlatılan soruşturma tamamlandı.

Paylaş

Özgür Gündem gazetesinden 9 isim hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucu 4 ayrı suç ithamıyla düzenlenen iddianamede ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiği öne sürüldü.

İddianamenin detaylarına ilişkin bilgi almak istediğimiz gazetenin avukatı Özcan Kılıç ise ellerine herhangi bir bilgi ulaşmadığını, dolayısıyla hangi gazeteci için, hangi cezaların istendiğine dair bir bilgilerinin olmadığını ifade etti.

İDDİANAMEDE 4 AYRI SUÇLAMA VAR

Özgür Gündem gazetesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında “örgüt propagandası” iddiasıyla İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararla geçtiğimiz 16 Ağustos tarihinde kapatıldı. Gazetenin Eş Genel Yayın Yönetmeni olan Zana (Bilir) Kaya ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ile Yayın Danışma Kurulu Üyeleri Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay ise kapatılma kararı sonrası haklarında açılan farklı soruşturmalar kapsamında tutuklanarak cezaevine konuldu.

DHA’nın haberine göre Kaya, Kızılkaya, Erdoğan ve Alpay ile İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı, Eski Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin, Yayın Danışma Kurulu Üyeleri Bilge Contepe, Filiz Koçali, Ragıp Zarakolu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede gazetecilere “Silahlı terör örgütüne üye olma”, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma”, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” ile “Terör örgütünün propagandasını yapmak” suçlamalarında bulunularak haklarında ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 6.5 yıldan 17.5 yıla kadar hapis cezası istendi.

AVUKAT KILIÇ: İDDİANAME BİZE GELMEDEN SABAH’A GİTTİ

Gazetemize konuşan Avukat Özcan Kılıç, henüz mahkeme tarafından okunup kabul edilmeyen ve kendi ellerine de ulaşmayan iddianamenin Sabah gazetesinde yayımlandığını söyleyerek tepki gösterdi. Kılıç “9 kişiden kaçına ağırlaştırılmış müebbet isteniyor, kaçına başka cezalar isteniyor bilmiyoruz. Ulaşabildiğimiz herhangi bir bilgi yok. Hakim bile daha dosyayı bilmiyor, sadece savcı biliyordu. Mahkeme iddianameyi görmedi, kabul etmedi, herhangi bir dosya numarası bile verilmeden gazetede haber oldu” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de 91 kişi hakkında 3 yıl sonra Gezi davası

SONRAKİ HABER

Roboskîli aileler: Devlet bizi bir kez daha cezalandırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...