09 Kasım 2016 17:20

Gazeteci Mehmet Baransu’nun davası 8 Şubat'a ertelendi

'Gülen’i Bitirme Kararı 2004’te MGK’da Alındı' haberi nedeniyle tutuklu yargılanan Gazeteci Mehmet Baransu'nun davası 8 Şubat'a ertelendi.

Paylaş

28 Kasım 2013 tarihli Taraf gazetesinde "Gülen’i Bitirme Kararı 2004’te MGK’da Alındı" manşetine konu olan haberle ilgili olarak yargılanan Gazeteci Mehmet Baransu'nun davası 8 Şubat 2017, saat 10:30'a ertelendi.

İstanbul Anadolu Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 14:00'te başlaması gereken duruşma saat 18.30'da başladı. Baransu'nun sağlıklı savunma yapamayacağı şeklindeki itirazı sonucu duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Evrensel'e konuşan Mehmet Baransu'nun eşi Nesibe Baransu, sabah saat 07:00'de cezaevinden çıkarılan ve duruşma saatine kadar yemek verilmeyen Mehmet Baransu'nun sağlıklı savunma yapmasının engellendiğini söyledi. Cezaevinden adliyeye gönderilen tutuklunun erzağının cezaevi tarafından jandarmaya teslim edilmesi geektiğini ancak Baransu'nun akşama kadar aç bırakıldığını ifade eden Nesibe Baransu, bu şartlar altında savunma yapılmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Nesibe Baransu, eşinin avukatıyla haftalık görüşme süresinin 20 dakika olduğunu, belge alışverişi yapamadığını da belirterek, sağlıklı bir savunma hazırlayabilmek için duruşmanın ertelenmesini talep ettiklerini kaydetti.

Gazeteci Mehmet Baransu, 50 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Clinton: Gerekirse Trump ile birlikte çalışmaya hazırım

SONRAKİ HABER

'Önemli olan dertlerimize yapışık kalmaktan kurtulmak'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...