08 Ekim 2016 12:01

Akyol, Gündem'in mühürlenen binasından uğurlandı

Hayatını kaybeden Özgür Gündem editörü Mehmet Akyol için gazetenin mühürlenen binası önünde tören düzenlendi.

Paylaş

Kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Özgür Gündem gazetesinin Emek-Ekonomi Sayfası Editörü Mehmet Akyol için kapatılan Özgür Gündem gazetesinin mühürlenen binası önünde tören düzenlendi.

Akyol’un naaşı, alkışlar, zılgıtlar ve  “Mehmet yoldaş ölümsüzdür” sloganıyla karşılandı. Akyol için düzenlenen cenaze törenine ailesi, çalışma arkadaşları, meslektaşları, insan hakkı savunucuları ve Sanatçı Ferhat Tunç’un yanı sıra HDP Milletvekili Erdal Ataş, HDP İl Eş Başkanları Doğan Erbaş ile Aysel Güzel de katıldı.

‘GEÇ TANIDIK AMA İYİ Kİ DE TANIDIK’

Törende konuşan Özgürlükçü Demokrasi Editörü Ender Öndeş, “Bazı insanlar bir yere girdiklerinde varlıkları, çıktıklarında da yoklukları bariz şekilde hissedilir” diyerek Akyol’un kaybını üzüntü ile karşıladıklarını ifade etti. Öndeş konuşmasını şöyle sürdürdü: “3 gündür Mehmet ağabeyin fotoğrafını arıyoruz, hâlâ bulamadık. Çünkü hep arkada bir yerlerdeydi. Sahne önünde durmak onun fıtratında yoktu. Geç tanıdık ama iyi ki de tanıdık. Şimdi ona verdiğimiz sözleri tutup, sonuna kadar gerçeğin peşinde, halklara doğruyu anlatmanın peşinde olacağız.” Hastalığı sırasında yoğunluk nedeniyle Akyol’u ziyaret edemediğini söyleyen Öndeş, Akyol’la arasında geçen telefon konuşmasını da aktardı: “Memleketi kurtarmak isterken yanımızdakine ulaşamaz olduk. Bu sebeple Mehmet ağabeye bir özür borcumuz da var. Hastanede tedavi görürken arayıp, ağabey ziyaretine gelemedik diyince, ‘Gelenleri değil, gelmeyenleri seviyorum. Çünkü gelmeyenler daha çok iş yapıyor’ demişti.”

‘BASIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE DEVAM’

Öndeş’in ardından konuşma yapan HDP Milletvekili Erdal Ataş da, “Halklara doğruları anlatma çerçevesinde bugün çok daha önemli süreçlerden geçiyoruz. Mehmet yoldaş gibi gazeteciler, bu mücadeleyi ’70’ler, 80’ler ve 90’larda sürdürdü. Bizler de bu yoldaşların bıraktığı mücadeleyi ne pahasına olursa olsun sürdürerek, bırakmış olduğu bayrağı alıp mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Mühürlenen gazete binası önünde yapılan törenin ardından Akyol’un naaşı Okmeydanı’ya uğurlandı.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Medya üzerindeki karartma Didim'de protesto edildi

SONRAKİ HABER

TV10'un kapatılması türkülerle protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...