16 Eylül 2016 13:59

Adana Film Festivali'nde Tarık Akan için etkinlik yapılacak

Bugün hayatını kaybeden Tarık Akan,  23. Uluslararası Adana Film Festivali'nde yapılacak etkinlikle anılacak.

Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hayatını kaybeden Usta Sinema Sanatçısı Tarık Akan için  23. Uluslararası Adana Film Festivali'nde anma etkinliği yapacaklarını açıkladı.

Hüseyin Sözlü, Yeşilçam'ın efsane aktörlerinden Tarık Akan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Sözlü, 111 filmde rol alan usta aktörü Türkiye'nin en köklü festivallerinden olan ve bu yıl 19-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 23. Uluslararası Film Festivali'nde anacaklarını bildirdi.

Sözlü, şunları söyledi: “Yarım asırlık sanat yaşamında ortaya koyduğu oyunculuk yeteneğiyle saygın ödüllere layık görülen Tarık Akan'ın rol aldığı filmlerden bazılarını bu yılki Uluslararası Adana Film Festivali'nde özel bölüm olarak izlenime sunacağız. Çok sayıda filmin çekildiği, birbirinden değerli yapımcı, yönetmen ve oyuncuları yetiştirerek Türk Sineması'na beşiklik eden Adana'da Tarık Akan'ın anısını sinema dolu günlerde yaşatmış olacağız.”
Tarık Akan, 6. Altın Koza Film Festivali'nde ''Karartma Geceleri'' filmi ile ''En İyi Erkek Oyuncu'' ödülünü almıştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cahit Berkay: Tarık Akan iyi bir sanatçı ve adalet savaşçısı

SONRAKİ HABER

Kasımpaşa Kulübü, teknik direktörlüğe Kemal Özdeş'i getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa