16 Eylül 2016 13:38

Cahit Berkay: Tarık Akan iyi bir sanatçı ve adalet savaşçısı

Cahit Berkay, müziklerini yaptığı Çark ve Arkadaşım filmlerinde başrol oynayan Tarık Akan’ı, ' Nur içinde yat Kardeşim Tarık' diyerek uğurladı.

Paylaş

Türkiye sinemasının usta oyuncusu Tarık Akan’a müzisyen Cahit Berkay “kardeşim” diyerek veda etti.

Cahit Berkay, müziklerini yaptığı “Çark” ve “Arkadaşım” filmlerinde başrol oynayan Tarık Akan’ı “Sadece iyi bir sinema sanatçısı değil aynı zamanda demokrasi ve adalet savaşçısıydı. Nur içinde yat Kardeşim Tarık” diyerek uğurladı.

“Çark”, senaryosunu Bekir Yıldız ve Haşmet Zeybek'in yazdığı, yönetmenliğini ise Muzaffer Hiçdurmaz'ın üstlendiği 1987 çıkışlı Türk filmi. Tarık Akan, Müge Akyamaç, Cezmi Baskın, İhsan Yüce ve Kenan Bal gibi zengin bir oyuncu kadrosuna sahip olan eser, işçi sınıfının en örgütsüz ve en çok ezilen kesimlerinin yaşantısına ışık tutan özelliğiyle, döneminin dikkat çekici filmlerinden biri olarak değerlendiriliyor.

“Arkadaşım” ise aynı köyde doğmuş olan iki kişinin yıllar sonra bir öc alma nedeniyle karşılaşması anlatılır. Kan davası yüzünden kente göçmek zorunda kalan Ali, Bir taşocağında çalışmaya başlar. Orada bir arkadaş edinir. Çok iyi dostluk kurarlar. Ancak Ali arkadaşının öldürmek için aradığı kanlısı olduğunu öğrenir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yıldızlar da Kayar: Das Borak

SONRAKİ HABER

Adana Film Festivali'nde Tarık Akan için etkinlik yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...