07 Eylül 2016 16:18

Mersin muhabirlerimiz 16 gün sonra serbest bırakıldı

Muhabirlerimiz Cemil Uğur ile Halil İbrahim Polat, 16 günlük gözaltının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Paylaş

Mersin'de haber takibi yaptıkları sırada gözaltına alınan ve 16 gündür gözaltında tutulan Muhabirlerimiz Cemil Uğur ile Halil İbrahim Polat, savcılık tarafından ifadeleri alınmadan "örgüt üyeliği" suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Muhabirlerimiz, mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Muhabirlerimiz serbest kalmalarının ardından adliye önünde dostları ve aileleri tarafından karşılandı.

'GERÇEKLERİ YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Muhabirlerimiz Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat gözaltı boyunca yaşadıklarını anlattı.

Uğur, gazetecilere yönelik baskıların arttığını, ellerinde sadece fotoğraf makinesi olmasına rağmen "terör örgütü üyeliği" ile suçlandıklarını söyledi.

Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verirken, pencerenin açık olduğunu belirten Uğur, bir polisin kendilerine "Metin Göktepe gibi sizi pencereden atsak ya ölürsün ya sakat kalırsın kimse de bir şey diyemez. OHAL'deyiz" dediğini belirtti.

Gözaltı süresince avukatları ile bile çok zor görüşebildiklerini söyleyen Polat da "Biz gazeteciyiz. Gazetecilik görevini yapmak için oradaydık" dedi ve görevlerini yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Uğur ve Polat, "Gerçekleri yazmaya devam edeceğiz" dedi.

'NE GAZETECİLİĞİ, OHAL VAR' DENİLEREK ALINMIŞLARDI

Muhabirlerimiz, 23 Ağustos'ta 'Özgürlük Nöbeti' eylemini takip ettikleri sırada gözaltına alınmıştı. Kendilerini gözaltına alan polislere "Gazeteciyiz, haber takip ediyoruz" diyen  muhabirlerimize yanıt "Ne gazeteciliği, OHAL var" olmuştu.

Muhabirlerimiz, 5 gün boyunca avukatlarıyla görüştürülmezken, 16 günlük gözaltı sırasında hakaret ve tehditlere maruz kaldı.

BÜYÜK DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Avrupa Gazeteciler Federasyonu'ndan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne ulusal ve uluslarararası pek çok basın meslek örgütü, milletvekilleri, Mersin'deki sendikalar ve işçiler muhabirlerimizin serbest bırakılması için açıklama yapmıştı.  (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Canikli: Yanlışlıkla atılanlar göreve iade edilecek

SONRAKİ HABER

65 iş adamı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...