20 Ağustos 2016 08:12

Özgür Gündem'in yarınki sayısı 6 ülkede hazırlanacak

Mahkeme tarafından kapatma kararı verilen Özgür Gündem gazetesinin yarın çıkacak sayısı, 6 ülkedeki gazeteciler tarafından hazırlanacak.

Paylaş

Mahkeme kararı ile 16 Ağustos'ta kapatılan ve binası mühürlenen Özgür Gündem gazetesine yapılan operasyonda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan muhabirleri ve editörleri bugün bir kez daha haber toplantısını gazetenin mühürlenen binası önünde yaptı.

Gazetenin muhabirleri ve editörleri, gündemi değerlendirerek haber önerilerinde bulundu. Gazetenin Yayın Danışma Kurulu Üyesi Yazar Aslı Erdoğan'ın tutuklanmasına tepki gösterilen toplantıda gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zana (Bilir) Kaya ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya'nın hâlâ gözaltında olduğu hatırlatıldı. 

YARINKİ GAZETE 6 ÜLKEDE HAZIRLANACAK

Haber toplantısının sonunda gazete editörlerinden Ersin Çaksu, gazetenin yurtiçi ve yurtdışında geliştirilen dayanışma ile 8 sayfa olarak basılacağını söyledi. Çaksu, yarınki sayının 1 sayfasının Rojava'nın Qamişlo kentinde Kürt gazeteciler tarafından, 1 sayfasının Diyarbakır'da, bir sayfasının Federal Kürdistan Bölgesi'nin Süleymaniye kentinde, 1 sayfasının İran'ın Urmiye kentinde, bir sayfasının Rusya'nın başkenti Moskova'da, bir sayfasının Avrupa'da, 2 sayfanın ise İstanbul'da Özgür Gündem'le dayanışma içinde olan gazeteciler tarafından hazırlanacağını dile getirdi. Çaksu, farklı bölgelerden hazırlanan gazeteye son halinin ise İstanbul'da, gazetenin editörleri tarafından verileceğini söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

3 ay önce boşandığı adam tarafından öldürüldü

SONRAKİ HABER

Tarabya Köşkü'nde güvenlik toplantısı yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...