20 Ağustos 2016 06:50

Aslı Erdoğan için imza kampanyası başlatıldı

Özgür Gündem gazetesi Yayın Danışma Kurulu Üyesi Aslı Erdoğan'ın serbest bırakılması için imza kampanyası başlatıldı.

Paylaş

Özgür Gündem gazetesi Yayın Danışma Kurulu Üyesi Yazar Aslı Erdoğan hakkında tutuklama kararı verilmesinin ardından Change.org sitesi üzerinden imza kampanyası başlatıldı.

Kısa sürede 8 bine yakın imza toplanan kampanyanın önümüzdeki günlerde büyümesi ve dünya çapında bir kampanyaya dönüşmesi bekleniyor.

İmza kampanyası metninde, Özgür Gündem gazetesinde köşe yazması ve gazeteyle ilişkisi sebebiyle tutuklanan Aslı Erdoğan'ın dünyanın en iyi edebiyatçıları arasında olduğu vurgusu yapılarak, Erdoğan'ın yaşadığı sağlık sorunlarına ve bunun yarattığı zorluklara dikkat çekildi.

Kampanya metninde, "Tek umudu daha iyi, demokratik ve medeni bir ülkede yaşamak olan ve bu uğurda düşünce ve yazı üreterek dünyanın hemen her ülkesinde Türk edebiyatını tanıtan Aslı Erdoğan'ın ivedi olarak serbest bırakılmasını talep ediyoruz" ifadesi yer aldı.

İmzaya açılan metni hazırlayan isimler şöyle: Hasan Ali Toptaş, Ahmet Altan, Ayşe Kulin, Buket Uzuner, Latife Tekin, Ahmet Tulgar, Ahmet Ümit, Celil Oker, Mehmet Murat Somer, Cem Akaş, Kemal Varol, Mahir Ünsal Eriş, Murat Uyurkulak, Yekta Kopan, Ece Temelkuran, Aslı Tohumcu, Murat Yalçın, Hatice Meryem, Oya Baydar, Irmak Zileli, Yiğit Bener, Akif Kurtuluş, Erendiz Atasü, Behçet Çelik, Berna Durmaz, Asuman Susam, Sırma Köksal, Akın Sevinç, Melek Ulagay, Canan Tan, Ahmet Cemal, Enver Aysever.

İmza kampanyasına ulaşmak için tıklayın... (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul ve İzmir dahil birçok il için sağanak yağış uyarısı

SONRAKİ HABER

3 ay önce boşandığı adam tarafından öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...