08 Ağustos 2016 09:09

Haritacılar ‘Parsel parsel’ verilen yerleri açıklıyor

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Ankara Şubesi, Fethullah Gülen Cemaatine ait okullara peşkeş çekilen yerleri açıklamaya başladı.

Paylaş

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Ankara Şubesi, Fethullah Gülen Cemaatine ait okullara peşkeş çekilen yerleri açıkladı.

Geçmişte belediye ve bakanlıklar eliyle Gülen Cemaati’ne aktarılan araziler çok tartışılmış, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında, dönemin Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın “Paralel yapıya Ankara’yı parsel parsel sattır” sözleri gündeme gelmişti.

HKMO Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Arınç’ın sözlerine atıfta bulunularak, Ankara’da “parsel parsel” cemaate peşkeş çekilen arazilerin birer birer açıklanacağı belirtildi.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şubesi 12. Dönem Yönetim Kurulu “şimdilik” iki “parsel”in yerini açıkladı. Açıklama şöyle:
1- Yenimahalle İlçesi’ne ait Varlık Mahallesi 8409.00m2 alana sahip 7564 ada 1 parseldeki cemaate bağlı Özel Hasan Tanık Ortaokulu’nun arazisi, “Güncel tapu kayıtları”nda “Maliye hazinesine ait” bir “tarla” olarak gözükmektedir. Bu taşınmaz, Mayıs 2012 yılına kadar mahallelinin top oynadığı “ortak kullanım alanı” iken bugün cemaatin hizmetinde faaliyet yürüten bir özel okula “tahsis” edilmiş durumdadır.
MEB tarafından gerçekleştirilen bu tahsis sorgulanmalı ve soruşturulmalıdır. “Darbe girişimi” sonrası mühürlenen bu okula, dolaysıyla Cemaat yapılanmasına izin veren yetkililerin ifadesi alınmalı gerekli idari ve hukuki işlemlere başlanmalıdır.
2- Yine Yenimahalle İlçesi Varlık Mahallesi’nde 2011 yılında inşaatına başlanan 5798 ada 1 parseldeki Turgut Özal Üniversitesi Öğrenci Yurdu Maliye Hazinesine ait bir parsel üzerindedir. Güncel tapu kayıtlarına göre 2157.00m2 alana sahip yurt, darbe girişiminin hemen ardından mühürlenmiştir.

‘BU TAHSİSLER MERKEZİ BİZ POLİTİKA İLE YAPILABİLİR’

HKMO tarafından yapılan açıklamada “15 Temmuz’da yüzlerce yurttaşımızın hayatını kaybettiği darbe girişiminin sorumluları olan bu örgüte nasıl oluyor da bu kadar rahat bir şekilde bu parseller tahsis edilebilmiştir?” denildi.

Devletin ilgili organları tarafından Gülen Cemaati’ne tahsis edilen ve yapılaşması gerçekleştirilen parsellerle ilgili açıklama ve soruşturma yapılması gerektiği vurgulanan açıklamada “Genellikle aynı yıllarda başladığı görülen bu ‘tahsis’lerin ancak merkezi bir politika ile yapılabileceğini düşünüyoruz” denildi.

HKMO, Gülen Cemaati’ne tahsis edilen yerleri açıklamaya devam edeceklerini de duyurdu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aslı Tohumcu ile çocuk kitabı yazım atölyesi

SONRAKİ HABER

Çaldağı’nda arazi satışı Meclis gündeminde 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...