09 Mayıs 2012 09:21

Zamlar ve biz

Emek Partisi Mersin Yenişehir ilçe örgütünden emekçi kadın ve erkekleri olarak birkaç hafta önce son gelen zamlarla ilgili bildiri basıp dağıtma kararı aldık. 1 Mayıs’a kadar Yenişehir ilçesinde bulunan mahallerde bu bildiriyi dağıttık. Bildirileri dağıtırken karşılaştığımız tepkilerle gözlemlerimi sizlerle paylaş

Zamlar ve biz
Paylaş
Gülşen Korkmaz

Emek Partisi Mersin Yenişehir ilçe örgütünden emekçi kadın ve erkekleri olarak birkaç hafta önce son gelen zamlarla ilgili bildiri basıp dağıtma kararı aldık. 1 Mayıs’a kadar Yenişehir ilçesinde bulunan mahallerde bu bildiriyi dağıttık. Bildirileri dağıtırken karşılaştığımız tepkilerle gözlemlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Zamlara ve AKP hükümetine halkımız çok tepkili. “Bu zamlar hayatı iyice çekilmez kıldı. Bıkıp usandık bu zamlardan” diyorlar. Bildirimizin zamlara karşı olduğunu ifade ettiğimizde bize teşekkür ettiler.
Konuştuğumuz insanlar politikaya ve politikacılara hiç güvenmiyordu. “Bu partilerin hepsi aynı. AKP gitse, CHP, MHP veya başka partiler de gelse aynı olacak. Biz ne yapabiliriz ki? Sesini çıkaranı içeri atıyorlar” diyorlardı. Çaresizlik içindeler ve korkuyorlar.
İnsanların kelebek gibi günübirlik yaşadıklarını, günü kurtarma derdine düştüklerini, uzun vadeli bakmadıklarını gördüm. İnsanların ‘büyük’, yandaş gazete ve televizyonların yalanlarından o kadar etkilenmişler ki gerçeği anlatarak insanları aydınlatmak çok zor.
Bu yüzden biz kadınlara çok iş düşüyor. Çünkü zamlardan en çok biz etkileniyoruz. Oysa hep birlikte haykırırsak, örgütlenip bir araya gelirsek değiştirebiliriz ancak. Kendimizi geliştirerek hakkımızı aramadığımız sürece bu böyle sürüp gidecek. Ve sıkıntıların büyük bölümü yine bizlerin sırtında olacak...

MERSİN
                                                 
                                               
 

ÖNCEKİ HABER

Sanatın Gücü

SONRAKİ HABER

Kadınlar ‘Özgürlük Nöbeti’ne hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...