08 Mayıs 2012 11:42

Malatya’da ilk kitap fuarı

Çadır hızlı bir biçimde sarsılıyor. Galiba yine fırtına çıktı. Songül Özkan duymuyor bile, Darwin’i isteyen başörtülü kızın yanındaki kot pantolonlu genç kıza Karakalpak Kızı’nı anlatıyor. Evrensel standı çadırın bir bakıma son standı. Bir yanında Diriliş yayınevi öte yanında 1 liraya ç

Malatya’da ilk kitap fuarı
Paylaş
Sennur Sezer

Üç gündür ara ara yağan yağmur, çıkan fırtına, ziyaretçi kalabalığını hiç etkilemiyor. Yağmur başlayınca pencereleri gezici bir aracın merdivenindeki bir görevli kapatıyor. Sırılsıklam olmuş ziyaretçiler, kitapları keyifle karıştırıyor. Dışarı çıkmaya niyetlenenler de kapıdan bakıp yağmur sürüyorsa bir iki tur daha atıyor.
Adnan Özyalçıner’in, Garip Nasıl Okuyacak’ı imzaladığı bir kız çocuğu bilgiç bir edayla “İnşallah ağır gelmez bana” diyor. “Ben kitap okumaya yeni başladım da”. Dördüncü sınıftaymış.

‘MALATYA OKUYOR’

1-6 Mayıs tarihlerinde  “İnsan okudukça özgürdür” sloganıyla başlatılan Malatya Kitap Fuarı  6 Mayıs günü son buldu. 250’yi aşan yayınevinin katıldığı fuar Malatya Valiliği ve Belediyesinin organizasyonu olarak düzenlendi. Saat 10.00-22.00 arasında açık olan fuar Malatya’ya değil, çevre illere de hitap eden bir kültür etkinliği oldu. Kahramanmaraş, Adıyaman, Sivas, Erzincan ve Elazığ’dan da ziyaretçiler katıldı.
Malatya Valiliğinin üçüncü yılına giren ‘Malatya Okuyor’ kampanyasının etkisi ailelerin çocuklarıyla fuar gezilerinde görüldü. Kitap fuarı, yayınevi, kitapevi ve yazar üçlüsünün buluşmasını hazırladı.
Beşinci gün akşamı fuarı 250 bin kişinin gezdiğini açıklayan Vali Doç. Dr. Ulvi Saran, fuar boyunca ziyaretçi sayısının hedefledikleri 300 bine ulaşacağını umduğunu söyledi. Sivil toplum kuruluşlarından gereken desteği de aldıklarını belirten Dr. Saran, ağırladıkları yazar ve akademisyen sayısının 100’ün üzerinde olduğunu açıklarken “Bu tür kültürel etkinliklerin sivil bir tabana oturması önemli. Kalıcı olabilmesi için toplumun her kesiminden gereken desteği görmesi lazım. Biz Valilik olarak burada öncülük yaptık, bir yerel yönetim kuruluşu olarak belediyemiz ciddi bir duyarlılık gösterdi ve gereken desteği aldık” dedi. Malatya Belediyesi binası ile AVM yakınında kurulan büyük çadırda gerçekleştirilen fuarda söyleşiler de gerçekleştirildi. Adnan Özyalçıner, Rasim Özdenören, Ayşe Kulin, Füsun Önal, Sohrap Soysal, Muzaffer İzgü, Nuri Pakdil, Bilgin Adalı ilk gözüme çarpanlardı. Fuar boyunca Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Fuarcılık ve Kültür AŞ Müdürü Murat Nalçacı sık sık yayınevi stantlarını ziyaret ettiler. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Birliğin gücünü gördük’

SONRAKİ HABER

Darbenin Taraf’ı olanların yalanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...