08 Mayıs 2012 09:23

17. Sadri Alışık Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye’de sinema ve tiyatro dallarında tek ödül veren “Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri”nin 17.si dün akşam sahiplerini buldu. MKM Attila İlhan Salonu’nda düzenlenen ödül törenini Okan Bayülgen sundu. Toplam 25 kategoride ödül veren seçici kurula sinema alanında Atilla Dorsay ba

17. Sadri Alışık Ödülleri  sahiplerini buldu
Paylaş

Türkiye’de sinema ve tiyatro dallarında tek ödül veren “Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri”nin 17.si dün akşam sahiplerini buldu. MKM Attila İlhan Salonu’nda düzenlenen ödül törenini Okan Bayülgen sundu. Toplam 25 kategoride ödül veren seçici kurula sinema alanında Atilla Dorsay başkanlık yaptı. Jüride ayrıca Burak Göral, Çolpan İlhan, Fehmi Yaşar, Ömür Gedik, Yavuz Bingöl, Filiz Akın görev aldı.

Üstün Akmen’in Jüri Başkanlığını yaptığı Tiyatro seçici kurulunda ise Cem Duygulu, Çolpan İlhan, Hami Çağdaş, Hasan Anamur, Refika Sezik, Rengin Uz, Vecdi Sayar ve Osman Şengezer yer aldı.

Gecede, sinema dalında Nazan Kesal, ‘Saç’ filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu seçildi. En iyi erkek oyuncu ödülüne ise ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’nın ekibi, Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel ve Muhammed Uzuner sahip oldu. En iyi yardımcı kadın oyuncu  ödülüne ‘Nar’ filmindeki rolüyle İdil Fırat seçilirken, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü ‘Beni Unutma’ filmindeki rolü ile Kenan Ece aldı. Komedi ya da müzikal dalında, en iyi kadın oyuncu ödülü ‘Yangın Var’daki oyunculuğuyla Nesrin Cavadzade’nin oldu. Aynı dalda en iyi erkek oyuncu ödülünü ise ‘Entelköy Efeköy’e Karşı’nın başrolündeki  Şahin Irmak aldı. Komedi ya da müzikal dalında yılın en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü ‘Kurtuluş Son Durak’ daki rolüyle Nihal Yalçın’a verilirken, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü de ‘Berlin Kaplanı’ filmindeki rolüyle Necati Bilgiç’in oldu.

Özel ödüller de ise, Ekrem Bora Umut veren oyuncu ödülü ‘Fetih’ filmindeki rolüyle  İbrahim Çelikkol’a, Ayhan Işık Jüri Ödülü ‘Labirent’ filmindeki rolüyle Timuçin Esen’e, Jüri Özel Ödülü ‘Press’ filmine verildi. Gecede Onur ödülü de  Ediz Hun ve Selda Alkor’a verildi.

ROSENBERGLER ÖLMEMELİ’ YE ÖDÜL

Tiyatro ödüllerinde ise en iyi kadın oyuncu ödülü ‘Önce Bir Boşluk Oldu Ama Şimdi İyi’ rolü ile Esra Bezen Bilgin’e verildi. En iyi erkek oyuncu ödülünü ise, Orhan Alkaya’nın yönettiği ve şehir Tiyatrolarının sahneden kaldırdığı ‘Rosenbergler Ölmemeli’ oynundaki rölüyle Mert Tanık aldı. En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü ‘Önce Bir Boşluk Oldu Ama Şimdi İyi’deki oyunuyla Güliz Gençoğlu alırken aynı dalda erkek oyuncu ödülünü de ‘Limonata’da ki oyunculuğuyla Barış Gönenler’in oldu.  Komedi ya da müzikal dalında, en iyi kadın oyuncu ödülünü bu yıl Genco Erkal yönetmenliğinde, Dostlar Tiyatrosu’nda sahnelenen ‘Ben Bertolt Bercht’ oyunundaki rolüyle Tülay Günal alırken, aynı dalda erkek oyuncu ödülü de  Genco Erkal’ın oldu. Komedi ya da müzikal dalında yardımcı rolde en iyi kadın oyuncu ödülüne Evren Erler ‘Külhanbeyi Müzikali’ ile sahip oldu.

Seçici Kurul Genç Oyuncu Özel Ödülü’nü Erkan Kolçak Köstendil ‘Aut’ ile  alırken, ‘Anlamsız Konuşmalar’,’Süpernova’ ve ‘Öksüzler’ oyunları, Seçici Kurul Özel Ödülü’ne layık görüldü.  Müzikal ve Komedi Dalında Seçici Kurul Özel Ödülü ise ‘Sidikli Kasabası Müzikali’nin  Kadrosuna verildi. Onur Ödülü ise Müşfik Kenter’in oldu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB: Bugün gazetesi provokasyon peşinde

SONRAKİ HABER

‘Genelkurmayın açıklaması ifade özgürlüğüyle bağdaşmıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...