21 Temmuz 2016 14:31

Haber Sen: 300'den fazla TRT çalışanı açığa alındı

Haber Sen yaptığı yazılı açıklamayla, 300'den fazla TRT çalışanın açığa alındığını bildirdi. 

Paylaş

Açıklamada, açığa alınanlar arasında darbecilerle hiçbir bağlantısı olmayan, sendika üye ve eski yöneticilerinin de bulunduğu belirtilerek, “Demokrasi ve özgürlük talebi sözde kaldı, TRT’de cadı avı başlatıldı” denildi.

15 Temmuz’daki darbe girişiminin engellenmesi sonrasında kamu kurumlarında yürütülen “açığa alma” dalgası TRT’ye de ulaştı. Haber Sen'in yazılı açıklamasına göre 300'ün üzerinde TRT çalışanı açığa alındı. Açıklamasında duruma tepki gösterilen Haber Sen açıklamasında, “Darbeye, darbecilere karşı kameraların önünde özgürlük ve demokrasi nutukları atanlar özgürlük ve demokrasiyi sadece kendileri için istediklerini kısa sürede gösterdiler. Tüm kurumlarda olduğu gibi TRT’de 'darbecileri temizliyoruz' maskesinin altında muhalif tüm kesimleri temizleme harekâtı başlatıldı” diye belirtildi. 

Açıklamada, sendikanın TRT’deki örgütlenmesinde aktif rol alan muhabir Mehmet Demir'in de açığa alındığına dikkat çekilerek, “Mehmet Demir ve diğer üyelerimizin açığa alınmasıyla ilgili yazıda 'Genel Müdürlük Makamının 19 Temmuz 2016 tarihli ve 1 sayılı oluru ile milli güvenliğin ve devlet otoritesinin sağlanmasını teminen Kurumumuz bünyesinde halen görev yapan bazı personelin Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Terör Örgütü ile bağlantılı olduklarının tespit edildiği' denilmektedir. TRT yönetimini hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz. Mehmet Demir’in politik alandaki mücadelesinin en önemli noktalarından birisi darbelere karşı mücadeledir” diye Demir'i darbe karşıtı olduğu ifade edildi.

DARBELER ÇÖZÜM DEĞİL

 Açıklamada, darbe girişimi hukuk, yargı yolunun kapatılması ile kamu emekçilerinin iş güvencesinin tamamen ortadan kaldırıldığının altı çizilerek, “TRT yönetimi, başta Mehmet Demir olmak üzere üyelerimizin hangi gerekçeyle açığa alındığını, ne gibi bağlantılarının tespit edildiğini açıklamalıdır? Ön soruşturma dahi yürütülmeden doğrudan açığa alınan kamu emekçilerinin hukuksuzca işten atılarak cezalandırma yoluna gidileceği görülmektedir. On binlerce kişinin hiçbir hukuki gerekçe ileri sürülmeden, hukukun en temel ilkeleri yok sayılarak bir anda açığa alınması kabul edilemez” diye tepki gösterildi. Açıklamada, “KESK ve bağlı sendikalar, 15 Temmuz 2016‘da Türkiye’nin darbeler tarihine bir yenisinin eklenmesi girişimine karşı açık bir tutum almıştır. Sivil ya da askeri darbeler çözüm değil” diye ekledi. (AnkaraEVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, NATO’dan uzaklaşıyor mu?

SONRAKİ HABER

TİHV ve İHD: Hiçbir OHAL güvencelere uymadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...