02 Temmuz 2016 07:54

Ekmek ve Gül bizim gerçek kürsümüz

“Bir sözle kuruldu dünya. Hep o sözü aradım ve buldum; Emek.” 

Paylaş


“Bir sözle kuruldu dünya. 
Hep o sözü aradım ve buldum; Emek.” 
Şair Sennur Sezer’in dizelerinde belirttiği gibi ‘dünyayı kuran sözdür’ emek. Ve bu emeği var edenler; gerçeğin yanında, sömürünün karşısında açık, doğru ve yalın bir dille dimdik ayakta duranlar vardır. 
Hayatın akışına müdahale eden bir gazete düşünelim. Sadece gerçekleri yazan, işçinin emekçinin sesi. Günlük bir işçi basını. Tacize, tecavüze, hak dostlarına karşı biz kadınların tüm sorunları ve talepleri karşısında sesimiz olan vücut bulduğumuz bir gazete; Evrensel gazetesi.
Gazetemiz bugün birçok sıkıntı ile karşı karşıya. Gerçekleri yazmaktan asla vazgeçmeyen gazetemiz bugün iktidar tarafından hedef gösterilmektedir. Yandaş basından olmadığımız için, emekten ve gerçeklerden yana olduğumuz için susturulmaya çalışıyoruz, ama susmuyoruz. Onlar bizi susturmak istedikçe bize düşen görev, burada gerçekleri yazmaya devam etmek ve bunu işçi ve emekçilerle buluşturmaktır. “Ekmek istiyoruz, gül de” diyen kadınlar olarak biz kadınların sesini bizden almak istiyorlar arkadaşlar. 
Gazetemizin eki olan “Ekmek ve Gül” Türkiye’nin dört bir yanından kadınlar olarak bizim bir araya geldiğimiz gerçek kürsümüzdür. Fabrikasında yoğun ve ağır şartlar altında çalışan işçi kadının, yaşamın dört bir alanında tacize, tecavüze uğrayan kadınların, evinde ocak başından ayrılamayan ve erkeğe itaat etmek zorunda bırakılan kadınların gazetesidir. Biz dergimize yazdıkça, dertlerimizi, sorunlarımızı ve taleplerinizi birbirimizle paylaştıkça güçleniyoruz.
Kalemlerimizden bir bir döktüklerimizle yarattığımız dergimizin bugün egemen güçler tarafından karşılaştığı yasaklara karşı sesimizi yükseltmek zorundayız. Hayatın her alanında susturulmaya çalışılan kadınlar olarak bugün önümüzde duran görev dergimize ve gazetemize sahip çıkmaktır. Tüm bu yasaklara karşı kadınlar olarak gücümüze güç katmalıyız. Ve şimdi daha çok birlikte olmalı ve bu birliğimizi yazmaktan korkmamalıyız.
Çünkü biz ekmek istiyoruz ama bir de gül istiyoruz.
Ekmek ve Gül okuru - Kartal / İSTANBUL
 

ÖNCEKİ HABER

Bolu'da tiner yüklü TIR tünel girişine çarptı: 5 ölü

SONRAKİ HABER

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...