29 Haziran 2016 04:35

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya dünyadan tepki yağdı

Atatürk Havalimanı'nda 36 kişinin hayatını kaybettiği, 147 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısına dünyadan tepki yağıyor.

Paylaş

Atatürk Havalimanı'nda önce uzun namlulu silahlarla sivillere ve polislere kurşun yağdıran ardından da üzerilerindeki bombayı patlatarak 36 kişinin hayatını kaybetmesi ve 147 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bomba saldırısına tepkiler gelmeye devam ediyor.

MERKEL: TERÖRE KARŞI MÜCADELEDE BİRBİRİMİZE DESTEK OLACAĞIZ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul'daki saldırıya ilişkin, “Bu yeni ve sinsi terör saldırısından ötürü sarsıldığını" söyledi.

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin haberine göre, Avrupa Birliği zirvesi nedeniyle Brüksel'de bulunan Merkel, "Buradan Türk halkına teröre karşı mücadelede birlik olduğumuzu ve birbirimize destek olacağımızı iletmek istiyorum” dedi.

VALLS: FRANSA TÜRKLERLE TERÖRE KARŞI BİRLİKTE

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Twitter hesabından yayınladığı mesajında "İstanbul Havalimanı'nda yapılan barbar saldırıda dehşete kapılmış bir haldeyim. Fransa teröre karşı Türklerle birlikte" ifadelerini kullandı.

RUSYA'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG: KALBİM TÜRK HALKIYLA BERABER

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Twitter hesabındaki açıklamasında, "İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı kınıyorum. Kalbim, kurbanların aileleri, yaralananlar ve Türk halkıyla beraber" ifadesini kullandı.

AB: BÖYLE ZAMANLARDA BİR ARADA OLMALIYIZ

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Liderler Zirvesi'nin bitiminde düzenlendiği basın toplantısının başlangıcında saldırıya değindi. Tusk, "Her şeyden önce bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilemek istiyorum. Böyle zamanlarda bir arada olmalıyız" diye konuştu.

AB Komisyonu'nun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, Twitter'dan "İstanbul Havalimanı'ndaki alçakça terör saldırısını kınıyorum. Türk halkı ve hükümetin yanındayız. Teröre karşı bir aradayız" mesajını paylaştı.

BM GENEL SEKRETERİ BAN Kİ-MOON'DAN TAZİYE MESAJI

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı kınayarak terörle mücadelede bölgesel ve uluslararası çabaların artması gerektiğini bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Ban, saldırıyı kınayarak kurbanların yakınları ile Türkiye halkı ve hükümetine taziye dileklerini sundu.

ABD SALDIRIYI KINADI

Beyaz Saray, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıyı kınadı. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Earnest , "ABD, düzinelerce insanın öldüğü ve yaralandığı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bugün meydana gelen hain terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyor" ifadesini kullandı.

BELÇİKA

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, mesajında hiçbir şeyin şiddeti meşru gösteremeyeceğini belirtti. 22 Mart'ta benzer bir saldırıya hedef olan Brüksel Havalimanı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada da, "Kalbimiz, İstanbul saldırısının kurbanlarıyla. Brüksel, kurbanların ailelerine ve Türk vatandaşlarına en derin başsağlığı temennilerini iletiyor" ifadesine yer verildi.

İSPANYA

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya ilişkin, "Birlik olduğumuz sürece barbarlık baskın gelemeyecek" ifadesini kullandı.

Avrupa Konseyi toplantısı için Brüksel'de bulunan Rajoy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul havaalanındaki korkunç saldırıyı kınıyorum ve reddediyorum. Birlik olduğumuz sürece barbarlık baskın gelemeyecek" değerlendirmesinde bulundu.

İNGİLTERE

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırının ardından İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, resmi Twitter hesabından açıklama yaptı.

Hammond, açıklamada 'İstanbul'daki saldırılardan dolayı dehşete düştüm. Düşüncelerim patlamada hayatını kaybeden ve etkilenenlerle. Yardıma hazırız” ifadelerini kullandı.

İTALYA

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İstanbul Atatürk Havalimanı’da gerçekleşen saldırıya ilişkin, "Yaşanan hadise dolayısıyla Türk hükümeti ve Türk halkına derinden yakınlığımı belirtmek isterim." dedi.

AB Konseyi için Brüksel’de bulunan Renzi, zirve çıkışı İtalyan basınına yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıya değinerek, “Yaşanan hadise dolayısıyla Türk hükümeti ve Türk halkına derinden yakınlığımı belirtmek isterim” ifadesini kullandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Van'da jandarma karakoluna saldırı: 3 asker yaralandı

SONRAKİ HABER

Marmaray seferleri gecikmeli yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...