25 Mayıs 2016 10:10

ODTÜ, 'Evrim'e 'Devrim'le sahip çıktı

ÖDTÜ öğrencileri Evrim Vitrini kapatılınca ODTÜ’nün stadyumunda yazılı “Devrim”in baş harfini bir süreliğine kapatarak “Evrim’e sahip çıktı

Paylaş

ODTÜ öğrencileri, MTA Tabiat Tarihi Müzesi’nde Evrim Vitrini’nin boşaltılmasına tepki gösterdiler. ODTÜ’nün tarihi stadyumuna yürüyen öğrenciler, tribünlerde yazılı “Devrim” baş harfini bir süreliğine kapatarak “Evrim’e sahip çıkacağız” dediler.   

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) Tabiat Tarihi Müzesi’nde bulunan Primat Vitrini, “Vitrin düzenlemesi yapıldığı” gerekçesiyle boşaltılmıştı. Primatlar ve insansılar arasındaki ilişkinin, bu türlerin değişimlerinin iskelet parçalarıyla sergilendiği vitrinin boşaltılması, iktidarın evrim karşıtı tutumunun bir sonucu olarak değerlendirilmişti. 

Bu durum MTA’nın komşusu ODTÜ’de öğrencilerin tepkisini çekti. Başta bilim üzerine çalışanlar olmak üzere öğrenci toplulukları harekete geçerek dün bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Yemekhane önünde buluşan öğrenciler, ODTÜ Devrim Stadyumu’na sloganlarla yürüdüler. Öğrenciler stadın trübünlerinde yer alan “Devrim” yazısının baş harfini üstüne çıkıp kapatarak “Evrim” yazdılar. Öğrenciler burada yaptıkları basın açıklamasında, MTA yönetimini sansürden vazgeçmeye çağırdı.  (Ankara/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Direniş bayrağı Belçika’da

SONRAKİ HABER

KESK üyelerine ceza yağdı: 16 bin emekçiye grev soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...