10 Mayıs 2016 08:55

Atılım gazetesine açılan soruşturmalar davaya dönüştü

Atılım Gazetesi'nde haber ve yazıları bulunan 15 basın emekçisi 12 Mayıs'ta hakim karşısına çıkacak.

Paylaş

Atılım gazetesine, yazarları, muhabirleri ve yayınladığı haberlerle ilgili Haziran 2015’ten bu yana açılan soruşturmalar davaya dönüştü.

Açılan davalardan ilki 12 Mayıs’ta Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Dava kapsamında Haziran ve Temmuz ayında gazetede haber ve yazıları bulunan 15 basın emekçisi yargılanacak.
Atılım gazetesi çalışanları 12 Mayıs’ta görülecek davaya çağrı yapmak üzere Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda (TGS) basın açıklaması düzenledi. Atılım Yazarı ve DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı, TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Özgür Radyo Genel Yayın Koornitörü Derya Okutan, Özgür Gelecek’ten Aslı Ceren Aslan, DİHA’dan Çağdaş Kaplan ve Yazar Osman Tiftikli’de dayanışma için TGS’de düzenlenen basın açıklamasındaydı.

{{279279}}

‘HAKİKAT KAZANACAK’

ETHA Editörü ve Atılım Gazetesi yazarlarından Semiha Şahin’in okuduğu basın açıklamasında, 20 Temmuz Suruç Katliamı’ndan bu yana iktidarın medya üzerindeki baskısının arttığına değinildi. Şahin açıklamasında şunları söyledi: “Saray medyası her gün birilerini ‘terörist’ ilan ediyor, hedef gösteriyor. Özyönetim kentlerinde halklara yaşatılan vahşet, işkenceyle öldürülen insanlar, yakılan yıkılan kentler, göç yollarına düşürülen insanlar Saray medyası tarafından ‘terör ile savaş’ adı altında sunuluyor. Medya, Saray’ın işlediği tüm suçları gizlemeye çalışıyor. Saray’ın savaş suçlarına işaret eden her gazeteci, her basın kuruluşu hedefte. Yolumuz ilk defa faşizmin mahkemelerine düşmüyor, ilk kez ceza tehdidi altına kalmıyoruz. Saray’ın yalanlarına karşı halklarımıza gerçeği ulaştırmaya, büyük bir davanın ürünü, büyük bir kavganın sözcüsü olmaya devam edeceğiz. Saray ve Saray’ın yalanları değil hakikat kazanacak.”

{{279738}}
 
‘ÖZGÜR BASIN GELENEĞİ DEVAM EDECEK’

22 yıldır özgür basının temsilcilerinden biri olduklarını söyleyen Atılım Gazetesi Yöneticisi Sedat Şenoğlu, “Çok Cumhurbaşkanı, Başbakan, darbeler geldi geçti ama özgür basın ayakta kaldı ve kalmaya devam edecek. Bu ölüm kalım savaşını kazanmak için dimdik duracağız” dedi.
TGS Genel Başkanı Uğur Güç de iktidarın muhalif gazetecilere yönelik baskıları karşısında üyelerinin yanında olacaklarını belirterek şöyle konuştu: “Savaş hali hem ülkede hem de Suriye’den gelen savaşın etkileriyle sürmekte. Daha kötü günlerin geleceğini biliyoruz. Onun için iktidarın dayatmaları karşısında birarada durarak mücadele etmeliyiz.”
ETHA Editörü ve Atılım Gazetesi Yazarlarından Arzu Demir ise “Biz doğru bildiğimiz söylemeye devam edeceğiz. Saray kaybedecek hakikat kazanacak” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Erdoğan’a hakaret'ten yargılanan Özgür Mumcu beraat etti

SONRAKİ HABER

JINHA Muhabiri Beritan Canözer’e hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa