5 Mayıs 2016 11:23

Gazeteci Arzu Demir ifade verdi

Etkin Haber Ajansı (ETHA) Editörü Arzu Demir, Atılım Gazetesi'nde 15 Ocak 2016'da, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'la yaptığı röportaj ve 11 kadın gerilla ile yaptığı röportajlardan oluşan "Dağın Kadın Hali" kitabı ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca, "örgüt propagandası" iddiası ile hakkında açılan soruşturma kapsamında İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. 

İstanbul Cumhuriyet savcılığındaki ifadesinde Demir, 1998 yılından beri gazetecilik yaptığını ve söz konusu suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Demir, Yüksekdağ ile yaptığı röportajın suç olduğunu düşünmediğini belirterek haberi sahiplendiğini söyledi. 

Demir, daha sonra, Rojava'da ve Afrin'de iki ay boyunca kaldığını ve bu süre içinde kadın gerillalarla söyleşiler yaptığını belirterek, bu söyleşileri daha sonra kitaplaştırdığını söyledi. Sosyal medyadaki JÖH ve PÖH hesapları tarafından sürekli hedef olarak gösterildiğini vurgulayan Demir, "Kitabımda Rojava'da yaşanan hakikati anlatmaya çalıştım. Herhangi bir örgüt propagandası yapmadım" dedi. (DİHA)

Evrensel'i Takip Et