10 Mayıs 2016 04:22

6 Mayıs haftasında vizyona giren filmler

Sinemalarda bu hafta 5'i yerli olmak üzere 9 yeni film vizyona giriyor.

Paylaş

6 Mayıs haftasında vizyona giren filmler arasında 22. Adana Altın Koza Film Festivali'nde 'Ulusal Yarışma' bölümünde yer alarak iki ödül alan Çağıl Nurhal Aydoğdu'nun "Yarım" filmi ile macera severlerin merakla beklediği "Kahramanlar Savaşı" isimli film de var.

Filmlerin fragmanlarını izlemek için başlıklara tıklayabilirsiniz.

SONSUZLUK TEORİSİ

Kadrosunda Dev Patel, Jeremy Irons, Toby Jones gibi isimlerin yer aldığı Sonsuzluk Teorisi, gerçekte yaşamış olan matematikçi Srinivasa Ramanujan Iyengar'ın hikayesini anlatıyor. Hindistan'da zor şartlarda yaşamını sürdüren Srinivasa II. Dünya savaşı esnasında Cambridge Üniversitesi'ne kabul edilir ve burada, hocası G.H. Hardy'nin de teşvikiyle matematik teorileri ve kuramlarının önde gelen isimlerinden biri olur. Filmin yönetmeni Matt Brown.

ÇÖL KRALİÇESİ

Yönetmen Werner Herzog imzalı Çöl Kraliçesi’nde Nicole Kidman, Robert Pattinson ve James Franco başrollerde. Film, yazar, gezgin, arkelog, araştırmacı ve aynı zamanda 20 yy. sonunda İngiliz İmparatorluğu'nda siyasi bir figür olan Gertrude Bell'in hayatını bilinmeyen yönleriyle beyazperdeye taşıyor.

ADIM ADIM

Başrollerinde Haldun Dormen, Asuman Dabak ve Yüksel İnan'ın rol aldığı Adım Adım engelli bireylerin hayata tutunma yolculuğuna dans ve müziği dahil ediyor. Sinan Yıldız’ın yönetmen koltuğunda oturduğu film, Türk sinemasında bugüne kadar hiç ele alınmamış" Engelli" kavramını merkezine alıyor.

ANKARA YAZI: VEDA MEKTUBU

İpek Tuzcuoğlu, Gürkan Uygun ve Münir Can Cindoruk'un başrollerini paylaştığı Ankara Yazı Veda Mektubu, 1978 Balgat Katliamı ve sonrasında meydana gelenleri anlatıyor. Filmi Kemal Uzun yönetiyor.

Hayat Televizyonu’nun sinema programı On Seansı, Şenay Aydemir, Evrim Kaya ve Hasan Cömert’in sunumuyla her cuma saat 22'de...

YARIM

Öyle hikayeler vardır ki, bir adım atsanız içinde olacaksınız gibi gerçek... Öyle insanlar vardır ki; hem seversiniz onları, hem korkarsınız onlar gibi olmaktan... İşte ''Yarım'' böyle gerçek bir dünyada, böyle zor ''iki hayatın bir olma'' mücadelesini anlatıyor. Çağıl Nurhak Aydoğdu yönetmen koltuğunda oturuyor.

İFRİT'İN DİYETİ: CİNNİA

Yönetmenliğini Özgür Özberk'in yaptığı, cin temalı korku filmi yapmak isteyen üç gencin başından geçen dehşet verici olayların ele alındığı " İfriti'in Diyeti Cinnia " filmi gerçeklerden kurgulanarak hazırlanmış.

5 DAKKADA DEĞİŞİR BÜTÜN İŞLER

Başrollerinde Bülent Şakrak, Haki Biçici, Kaan Turgut, Emre Altuğ ve Ecem Özkaya Üstündağ'ın paylaştığı komedi filmi 5 Dakkada Değişir Bütün İşler'in yönetmenliğini senaryoyosunada katkıda bulunan Orçun Benli yapmış.

İŞKENCE ODASI

2009 yılında aynı adla Fransa ve Kanada ortak yapımı çekilen İşkence Odası’nın bu kez Amerikan versiyonunu izleyeceğiz. Filmin yönetmenliğini Kevin Goetz ve Michael Goetz üstleniyor.

KAPTAN AMERİKA: KAHRAMANLARIN SAVAŞI

Marvel'in "Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı" fiminde Steve Rogers'ı, insanlığı koruma yolunda görevlerine devam eden Yenilmez'lerin yenilenmiş ekibinin lideri olarak görüyoruz. Yenilmezler'in dahil olduğu bir olay kötü sonuçlanınca, politik güçler Yenilmezler'in bir otorite tarafından takip edildiği ve yönlendirildiği bir sistem kurulması için baskı yaparlar. Bu durum Yenilmezler'in fikir ayrılığına düşerek iki gruba ayrılmasına neden olur. Filmi Anthony Russo ve Joe Russo birlikte yönetiyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Milletvekili çocukları askere gitsin’ dedi, ceza aldı

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe yenildi, Beşiktaş taraftarları sokağa döküldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...