17 Mart 2016 14:05

Der Spiegel İstanbul muhabirini geri çağırdı

Paylaş

Almanya’nın önde gelen dergilerinden Der Spiegel, İstanbul muhabiri Hasnain Kazım’ı geri çağırdı. Muhabirin aylardır basın akreditasyonunun uzatılmaması nedeniyle geri çağrıldığı açıklandı. Derginin web sayfası Spiegel Online, yabancı gazetecilerin Türkiye’de oturma hakkının basın akreditasyonuna bağlı olduğunu, muhabirin akreditasyonunun uzatılmadığı için geri çağrılmak zorunda kalındığını yazdı.

Türkiyeli yetkililerin tutumunun basın özgürlüğünü zedelediğini kaydeden Spiegel Online baş editörü Florian Harms, Hasnain Kazım’ın her iyi gazetecinin yapması gerektiği gibi hükümetin yanlışlarını dürüst ve adil bir biçimde eleştirerek haberleştirdiğini söyledi. Florian Harms,“Türk yetkililerin tutumu bize muhabirimizin yaptığı haberler nedeniyle istenilmediği izlenimini veriyor. Muhabirimize ve dolayısıyla Der Spiegel ve Spiegel Online’e yapılan bu tutum, kabul edilebilir değildir ve basın özgürlüğüne zarar vermektedir“ dedi.

Gelişme üzerine Hasnain Kazım’ı İstanbul’dan geri çağırmaya karar verdiklerini belirten Harms, muhabirin Viyana’da görevlendirildiğini söyledi.

Spiegel Online baş editörü Florian Harms, Der Spiegel ve Spiegel Online’ın Türkiye’deki gelişmelere dair dürüst ve adil olarak eleştirel haberler yapmaya devam edeceğini vurguladı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Karaman'da 10 çocuğun tecavüze uğradığı evleri kiralayan vakıf ve derneğe tepki

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: HDP ve CHP terör sevicisi, teröre destek verenler mecliste bulunamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...