21 Nisan 2012 11:55

Askerde ‘kazayla’ öldürülen Balıkçı için yürüdüler

BATMAN’ın Kozluk ilçesinde, beraber askerlik yaptığı Kıvanç Ağaoğlu’nun silahından çıkan kurşunla “kazara” öldürüldüğü öne sürülen, Sevag Şahin Balıkçı, ölümünün birinci yılında yapılan yürüyüşle anıldı.Galatasaray Meydanı’nda bir araya g

Paylaş

Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Sevag’ın dostları, Zartonk, Barış İçin Vicdani Ret Platformu, İstanbul LGBT, Lambda İstanbul, TÖB-G, Sosyalist Umut ve Öğrenci Muhalefeti üyeleri buradan Taksim Meydanı’na kadar yürüdü.

AİLESİ DE YÜRÜYÜŞTEYDİ

Anne Ani Balıkçı, Baba Garabet Balıkçı ve Abla Lerna Özder’in de katıldığı yürüyüşte sık sık “Öldürmeyeceğiz, ölmeyeceğiz. Kimsenin askeri olmayacağız”, “Askere gitme kardeş kanı dökme”, “Hepimiz Sevag’ız, hepimiz Ermeniyiz” sloganları atıldı.

Taksim Meydanı’nda yapılan basın açıklamasını okuyan Alex Kalk öğrencilerin gazetecilerin, akademisyenlerin sırf düşündükleri için tutsak edildiğini fakat bir yıldır Sevag’ın katilinin mahkum edilmediğini söyledi.

“Cinayete tanık olanlar, katilin ailesi ve komutanlar tarafından, yalan ifade vermeleri için tehdit edildi” diyen Kalk “Komutanlar olay gününde iki faklı tutanak tutarak cinayeti örtbas etmeye çalıştı” dedi.

‘BİZ BU OYUNU DAHA ÖNCE DE GÖRDÜK’

“Biz bu oyunları Hrant Dink cinayetinde de görmüştük” diyen Kalk şunları kaydetti: “Katillerin foyası ortaya çıktı. Tanıklardan Halil Ekşi ifadesini değiştirdi. Kıvanç Ağaoğlu’nun silahını dolduruşa alıp Sevag’a ateş ettiğini ve Ağaoğlu’nun akrabalarının kendisine Kıvanç lehine ifade vermesini söylediklerini belirtti. Fakat katil ve zihniyeti hala mahkum edilmedi.”

2012 YILINDA 23 KIŞLA CİNAYETİ İŞLENDİ’

Sadece 2012 yılında 23 kışla cinayeti işlendiğine dikkat çeken Kalk “Bu cinayetler ‘şaka’ ‘intihar’ gibi bahanelerle örtbas edilmeye çalışılıyor” dedi.

Kalk, “Devletin bu kanlı ve kirli sisteminde yer almayı reddedenler, savaş karşıtları ve vicdani retçiler, uzun hapis cezalarıyla karşı karşıya bırakılıyor. Tutuldukları disko denilen disiplin koğuşlarında komutanların emriyle baskı ve işkence görüyorlar” dedi.

Kalk, son olarak şunları söyledi:  “Devlet ordusuyla, polisiyle, medyasıyla, kontrgerillasıyla, Kürtleri, Ermenileri, Alevileri, ‘sakıncalı’ Türkleri, erkek egemen sistemi reddeden kadınları, LGBT bireyleri, ders kitaplarındaki nefret ve düşmanlık dolu ifadeleri reddeden liselileri, kendine benzemediklerini, söz konusu vatan olunca ‘teferruat’ saydıklarını öldürüyor.”
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Şimdi sıra asıl faillerin yargılanmasında’

SONRAKİ HABER

‘Beni bu hale sokanlar cezalandırılsın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...