04 Mart 2016 12:38

İl il 8 Mart eylemleri

Paylaş

İSTANBUL

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, bütün kadınları eşitlik, özgürlük ve barış talepleriyle 6 Mart’ta Kadıköy İskele Meydanı’nda yapılacak mitinge çağırıyor. Detaylar...

İZMİR 

İzmirli kadınlar 8 Mart mitingini 6 Mart Pazar günü Bornova’da yapacaklar. “Savaşa, şiddete, ataerkiye, muhafazakarlaşmaya karşı, barış, özgürlük, güvenceli iş ve yaşam hakkımız için direniyoruz!” şiarıyla düzenlenen miting saat 13.00’te başlayacak. 8 Mart Salı günü KESK’li kadınlar iş güvencelerinin ortadan kaldırılmasına karşı, “Yaşam hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz” diyerek saat 12.30’da Karşıyaka İstasyon Meydanında toplanıp bir yürüyüş gerçekleştirecekler. KESK’li kadınlar tüm ülkede 8 Mart’ın resmi tatil olması talebiyle  eylemler gerçekleştirecek. Balçova Ekmek ve Gül Grubu da 5 Mart Cumartesi günü saat 13.00’te Çınar Düğün Salonu’nda bir şenlik düzenliyor. Bayraklılı kadınlar da 5 Mart saat 15.00’te Yamanlar Cemevi’nde 8 Mart kutlaması yapacaklar. 

Bornova Ekmek ve Gül Grubu 13 Mart günü saat 14.00’te Atatürk Mahallesi Bornova Kültür Merkezinde bir kadın şenliği düzenliyor.  Viyan Kadın Korosu da 5 Mart Cumartesi günü saat 19.00’da Harmandalı İnönü Mahallesi Muhtarlığı Önünde  “Güvenceli iş, barış dolu bir yaşam hakkımız! Mahkum edildiğimiz değil, hak ettiğimiz hayatı yaşayacağız” diyerek müzik ve şiir dinletisi yapacak. 

Urfa’da 8 Mart yürüyüş ve etkinlikleri yasaklandı


ANKARA 

Ankara Kadın Platformu 6 Mart Pazar günü saat 12’de Kolej’den Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyüş yapacak. Mamak Kızkardeşim Kadın Dayanışma Derneği ve 12 köy derneği 8 Mart için  ortak bir etkinlikte buluşuyor. 5 Mart Cumartesi günü saat 12.30’da Tekmezar Hacı Bektaş Veli Parkı’nda toplanacak olan kadınlar yürüyüşün ardından  saat 14’de Alyans Düğün Salonu’nda bir şenlik gerçekleştirecek. 

Sincan'da kadınlar 8 Mart günü saat 19.00’da meşaleleli yürüyüş gerçekleştirecek. Yürüyüşün ardından Eğitim Sen Ankara 4 nolu şubede bir etkinlik gerçekleştirecekler.

Ankara Emniyeti, kadınların yürüyüşünü yasakladı


AYDIN 

Aydın Kadın Platformu 6 Mart Pazar günü saat 13’de Sevgi Yolu’nda buluşup “Güvenceli iş, barış ve eşitlik talebimizden vazgeçmeyeceğiz” diyerek yürüyüş gerçekleştirecekler. 

Genç kadınlar Adnan Menderes Üniversitesi kampüsünde 8 Mart Salı günü saat 12.30’da basın açıklaması ve tiyatral gösteri yapacaklar. 

ÇORLU 

Çorlu Ekmek ve Gül Grubu  13 Mart Pazar günü Gösteri Merkezi’nde 8 Mart’ı kutlayacak. Etkinlikte kadınların emeğiyle hazırlanan tiyatro gösterisinin yanı sıra sinevizyon gösterimleri ve bir de panel gerçekleşecek. 

DERSİM 

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği 5 Mart Cumartesi günü saat 10.00’da KaşıBeyaz’da EMEP GYK üyesi Arzu Erkan’ın katılımıyla kadınlarla bir kahvaltı gerçekleştirecek. 

Dersim Kadın Platformu’nun organize ettiği miting için kadınlar 6 Mart Pazar günü saat 13.00’de Sanat Sokağı’nda buluşacaklar. 

Tunceli Üniversitesi’nde kadınlar Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği ve Edebiyat Kulübü ortaklığıyla "Savaşın Kadınlar ve Çocuklar Üzerindeki Etkisi” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecekler. Söyleşiye  SES MYK Üyesi Aylin Akçay, Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği yöneticisi Gülnaz Gülmez katılacak.  

SAMSUN

Samsunlu kadınlar 8 Mart Salı günü saat 18’de Konak Sineması önünden  Çiftlik Caddesi Süleymaniye Geçidi’ne yürüyüş yapacak. 

MALATYA 

Malatya’da Demokratik Kadın Platformu 5 Mart Cumartesi günü saat 14.00’de  Emeksiz Üst Kavşağı’nda buluşarak kız meslek lisesi önünde basın açıklaması yapacak. Malatya Eğitim Sen de 6 Mart Pazar günü saat 20.00’de Sabancı Kültür Merkezinde tiyatro gösterimi yapacak.  

ESKİŞEHİR 

Eskişehir’de 8 Mart yürüyüşü Eskişehir Demokratik Kadın Platformunun çağrısıyla 6 Mart Pazar günü saat 15.00’te Esparktan Adalar Migros önünde “AKP gericiliğine, tacize, tecavüze, şiddete karşı ayaktayız. Savaşa karşı yaşamdan yanayız” sloganıyla gerçekleşecek. 

Kadınlar 8 Mart Salı günü saat 19.30’da aynı güzergahta meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirecek.  Anadolu Üniversitesi öğrencisi kadınlar da 8 Mart haftası boyunca kampüste stantlar ve resim sergileriyle özellikle yurtlarda ve kampüste yaşanan taciz olaylarıyla ilgili çalışma yürütecekler. Kadınlar tacize karşı önlem alınması için üniversite yönetimini göreve çağıran bir imza kampanyası da sürdürecek.  

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Topluluğu da 4 Mart Cuma günü Adımlar Kitapevinde yazar Melek Özlem Sezer’le “Masallar ve Toplumsal Cinsiyet” söyleşisi gerçekleştirecek.

Emek Partili kadınlar da Gültepe Mahallesi’nde “Güvenceli iş, barış dolu bir yaşam hakkımız! Mahkum edildiğimiz değil, hak ettiğimiz hayatı yaşayacağız” diyerek hafta boyunca ev buluşmaları yapacak, yine Emek Mahallesi’nde çarşıda aynı şiarla stantlar açacaklar

BURSA 

Bursa Kadın Platformu; “Kadın cinayetlerine eşitsizliğe, gericiliğe savaşa karşı direnişi kuşandık” sloganıyla 8 Mart’ı kutluyor. Kadın Platformu 5 Mart günü Fomara Meydanı’nda kadınların kendi taleplerini yazdığı bir stant açarak 8 Mart’a çağrı yapacak. 8 Mart Salı günü de Altı Parmak’ta toplanacak kadınlar Heykel’e bir yürüyüş gerçekleştirecek.

Ayrıca Panayır Kadın Dayanışma Derneği (PAKAD) tarafından 5 Mart Cumartesi günü Bursa Niksarlılar Derneğiyle ortak bir 8 Mart etkinliği düzenlenecek. Nilüfer Şiir Kütüphane Müdürü Şafak Pala’nın konuşmacı olarak katılacağı “Kadın ve Kadın Öyküleri” söyleşisi gerçekleştirerek Panayır halkını 8 Mart’a çağıracak.

DİYARBAKIR 

Diyarbakır’da kadınlar  3 Mart Perşembe günü saat 11.00’de Ofis Postanesinden tutuklu kadınlara mektup gönderecekler. Abluka altında olan Sur’da 3 Mart günü saat 14.00’te erbaneli yürüyüş yapılacak; 4 Mart günü saat 19.00’da da balon ve fener uçurarak barış isteyecekler. 5 Mart Cumartesi saat 12:00’de Koşuyolu Yaşam Hakkı Anıtı’nda Cumartesi Annelerinin eylemine katılarak savaşın son bulmasını ve ablukaların kaldırılmasını talep edecekler. 

MERSİN

Mersinli kadınlar 3 Mart Perşembe günü saat 12.30’da Mersin Kadın Platformu olarak cezaevinde bulunan kadınlara Büyük Postaneden kart gönderecek. 5 Mart’ta 12.30’da Metropol önünden Özgür Çocuk Parkı’na, 8 Mart Salı günü saat 19.00’da yürüyüşler yapılacak. 

ADANA 

Adana’da kadınlar 4 Mart Cuma günü 13.00’te İnönü Parkı’nda gerçekleştirilecek olan basın açıklamasından sonra  kadın mahpuslara  kart gönderecek.  Adana Kadın Platformu 8 Mart Mitingini 5 Mart Cumartesi günü yapacak. Miting 13.30’da Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden başlayacak olan yürüyüşün ardından Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleşecek. Kadınlar 8 Mart akşamı 18.30’da 5 Ocak Meydanı’ndan Atatürk Parkı’na yürüyüş yapacak.

ANTALYA 

Antalya Kadın Platformu  4 Mart Cuma akşamı saat 20’de Plaza 2000’de film gösterimi yapacak. 5 Mart Cumartesi günü saat 14.00’dte Mimarlar Odası Salonunda Prof. Dr. Melda Yaman Öztürk’ün katılımıyla bir panel gerçekleştirilecek. Antalyalı kadınlar 8 Mart kutlaması için 6 Mart Pazar günü saat 14.00’te Aydın Kanza Parkı’nda buluşacak. 

8 Mart Çarşamba günü saat  12.30’da, “8 Mart tatil ilan edilsin” talebiyle KESK üyesi kadınlar  Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yapacak. Yine 8 Mart akşamı “Sokakları terk etmiyoruz” diyerek meşaleli bir gece yürüyüşü düzenleyecekler. 

ANTEP

Antep Demokratik Kadın Platformu 4 Mart Cuma günü tutuklu kadınlara kart atacak.  
8 Mart günü saat 13.00’te Kırkayak Parkı’ndan Maarif Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirecek.  

KOCAELİ

5 Mart’ta saat 10.30’da Emek Partili kadınlar, Eğitim Sen Kocaeli Temsilciliğinde kadınların gündemini tartışacakları bir kahvaltı gerçekleştirecek. 

Kocaeli Yenikent’te Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinin çağrısıyla kadınlar 7 Mart Pazartesi günü saat 13.00’te Yenikent muhtarlık yanında toplanarak açıklama yapacaklar. 
11 Mart Cuma günü Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği Yenikent’te Edor Düğün Salonu’nda bir 8 Mart şenliği yapacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

PEN: Ahmet Oktay Eserleriyle Yaşayanlar arasında

SONRAKİ HABER

Kadınlar, eşitlik, özgürlük ve barış talepleriyle alanlarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa