04 Mart 2016 12:45

Kadınlar, eşitlik, özgürlük ve barış talepleriyle alanlarda

Paylaş

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, bütün kadınları eşitlik, özgürlük ve barış talepleriyle 6 Mart’ta Kadıköy İskele Meydanı’nda yapılacak mitinge çağırıyor.

“Çizdiğiniz sınırlara inat yaşamımız, emeğimiz, özgürlüğümüz ve barış için direniyoruz” diyen İstanbul 8 Mart Kadın Platformu, her 8 Mart’ta olduğu gibi bu yıl da alanlarda olup taleplerini haykıracak.
Kadınlar bu yıl, kadın cinayetlerinin, kadın bedeninin sömürüsünün ve bölgedeki savaşın son bulması, ev içi emeğin görünür hale gelmesi için biraraya gelecek. Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleşek mitingde kadın düşmanlığına, Diyanet’in cinsiyetçi fetvalarına, savaşın kadınlar üzerindeki yıkımına ve eşitsizliğe dikkat çekilerek “Bu hayat bizim” denecek.  

8 MART MİTİNGİ YÜRÜYÜŞSÜZ YAPILACAK

8 Mart’ın haftaiçine denk gelmesi dolayısıyla 6 Mart’ta gerçekleşecek miting için kadınlar, Numune Hastanesi önünde buluşup Kadıköy İskele Meydanı’na yürüyüşe geçecekti. Ancak
Valilik ‘güvenlik’ gerekçesiyle bu yürüyüşe izin vermedi. Yürüyüşsüz gerçekleşecek olan miting, Pazar günü saat 13.00’da Kadıköy İskele Meydanı’nda başlayacak. İstanbul 8 Mart Kadın Platformu Tertip Komitesi’nden Pınar Türk, Valiliğin kararının kabul edilemez olduğunu söyledi. Türk, “8 Mart’ı ve bu tarz demokratik eylemleri engelleyerek kitleleri soyutlamaya çalışıyorlar. Ama bizler bu yıl ve her yıl alanlarda olmaya devam edeceğiz. Bütün kadınları devletin yasakçı ve kadını ötekileştiren tüm politikalarına karşı alanlara çağırıyoruz” dedi. 

KADINLAR YAŞAM HAKLARINI SAVUNACAK

Kadınların yaşam alanlarının talanına, erkek şiddetine, cinsel saldırılara, kadın cinayetlerine, muhafazakarlaşmaya karşı yaşam hakkını ve yaşam biçimlerini savunduklarını vurgulayan Halkevci Kadınlar’dan Hande Yanar ise, “Kadın dayanışmasına ihtiyaç olan bir dönemden geçiyoruz. Ayağa kalkmak ve mücadele etmekten başka seçeneğimiz yok. Bu hayat bizim demek için bütün kadınları 6 Mart’ta yapılacak mitinge bekliyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İl il 8 Mart eylemleri

SONRAKİ HABER

Kadın mahpuslar için sorunlar, dışarı da devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...