16 Şubat 2016 15:39

Tepkiler üzerine Kocaeli Üniversitesi'nde bütünleme hakkı geri geldi

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Senatosu 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı itibariyle bütünleme sınavlarını kaldırarak yerine yaz okulu getirme kararı almıştı. Bunun üzerine öğrenciler bu duruma tepki göstermiş, eylem düzenlemişti.

"Bütünleme haktır, kaldırılamaz" diyerek Rektörlüğün önüne yürüyüş gerçekleştiren üniversite öğrencileri, Rektörle görüşmek istemişti. Öğrencilerin isteği kabul edilmiş, fakat görüşmeye gittiklerinde kapıyı açan olmamıştı. Bunun üzerine oturma eylemi yapmak isteyen öğrencilere ise özel güvenlik ve çevik kuvvet  saldırmış, toma ile müdahale etmişti.

ÖĞRENCİLERİN TEPKİSİ ÜZERİNE REKTÖRLÜK GERİ ADIM ATTI 

Öğrencilerin ‘’Müşteri Değil, Öğrenciyiz’’ şiarıyla yapmış olduğu eylem ve  talepleri sonrasında, Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin yapmış olduğu ankete göre öğrencilerin genelinin bu duruma tepkili olduğunu, bütünleme sınavlarının geri gelmesi gerektiği Rektörlüğe iletilmiş.

ÖĞRENCİ KONSEYİ AÇIKLAMA YAPTI 

Konuyla ilgili 14 Şubat 2016 günü Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Konseyi, facebook hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada kısaca şöyle denildi: "Yapılan görüşmeler sonucunda, öğrencilerin konu ile ilgili görüşlerini belirtmek amacıyla Öğrenci Konseyimiz tarafından anketler gerçekleştirilmiştir. Yapılan anket çalışmalarında öğrencilerin, üniversitemizde her iki mevcut durumun devam etmesini olmayacaksa da en azından yaz okulu yerine, bütünleme sınavlarının devam etmesini talep etmişlerdir. Bu talepler doğrultusunda, öğrenci konseyimizin talebiyle, bahsi geçen konu Kocaeli Üniversitesi Senatosu’nda tekrar gündeme alınmıştır. 

Birkaç gün önce gerçekleştirilen senatoda alınan karar değiştirilmiş ve öğrencilerin yoğun şekilde talep ettiği ‘yaz okulu ve bütünleme uygulamaları aynı anda devam etsin’ istekleri olumlu karşılanmıştır. Sonuç olarak bu yıldan da geçerli olmak üzere, Üniversitemizde  hem yaz okulu, hem de bütünleme uygulamaları aynı anda devam edecektir" (Kocaeli/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Gazi Cemevine yönelik abluka Ankara'da protesto edildi: Devletin Alevisi olmayacağız

SONRAKİ HABER

Mandela’nın Avukatı Essa Moosa: Güney Afrika’nın barış deneyimleri Türkiye’de de kullanılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...