26 Ocak 2016 06:09

Şırnak Valisi, yaralılar için ambulansa izin vermiyor!

25 yaralının 4 gündür ambulans beklediği ve 4 yaralının yaşamını yitirdiği Cizre'nin Cudi Mahallesi'ndeki evin bodrumundaki yaralıların alınması için tüm girişimler Şırnak Valisi tarafından engelleniyor. Belediyenin ambulansının da mahalleye girmesine izin vermeyen Şırnak Valisi Ali İhsan Su, durumu ağır olan yaralıların ateş altında yürüyerek mahalle dışına gönderilecek ambulansa ulaşmasını belirterek, adeta yaralıların ölümüne davetiye çıkardı.

Paylaş

Cizre'de 25 yaralının 4 gündür ambulans beklediği ve 4 yaralının yaşamını yitirdiği Cudi Mahallesi'ndeki evin bodrumundaki yaralıların durumu saatler ilerledikçe kötüye gidiyor. Su ve tıbbi malzemenin bulunmadığı bodrumdaki ağır yaralıların hastaneye taşınması için yapılan tüm öneriler ise Şırnak Valisi Ali İhsan Su tarafından engellendi.

İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile Ankara'da HDP'lilerin yaptığı görüşmenin ardından HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız yaralıların alınması için Şırnak Valisi Su ile görüştü. Ateşin kesilerek belediye ambulansının yaralıların bulunduğu binaya gitmesi yaralıları aldıktan sonra ise İpekyolu'nda 112 acil servis ambulanslarına taşınması önerisi Vali tarafından reddedildi. 

'YARALILAR YÜRÜYEREK GELSİN'

Vali Su, durumu ağır olan yaralıların ateş altında yürüyerek ambulansa kendi çabaları ile ulaşmalarını söyledi. Durum hakkında konuşan Sarıyıldız, "Zaten Vali'nin emrindeki kolluk kuvvetlerinin saldırıları nedeniyle yaralıların bulunduğu bina yıkıldı. Belediyenin ambulansının girişine de izin verilmiyor. İçlerinde çok ağır yaralı olan insanlar için 'Sokağa çıkıp gelsin' deniliyor. Zaten Vali'nin talimatıyla hareket eden kolluk ateş açmazsa bu insanlar ölmez, yaralanmaz" diyerek duruma tepki gösterdi. 

Sarıyıldız, "Eğer akşama kadar o yaralılar oradan alınmazsa ben gideceğim. Beni de vursunlar, öldürsünler. İnsanlığımızı sorgular hale geldik" dedi.

'SU KALMADI'

Yaralıların yanında bulunan Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç ise bodrumunda bulundukları binaya yoğun saldırıların devam ettiğini söyledi. Dün saldırılarda binanın 2 ve 3'üncü katlarının yıkıldığını ve bulundukları bodrumun camlarının da molozlarla kapandığını belirten Tunç, içeride artık nefes dahi alınamadığını söyledi. Tunç, su olmadığı için binadaki kazan vb. içinde su bulunan yerlerden su temin etmeye çalıştıklarını, bu suyun da yaralılarda yeni hastalıklara yol açtığını söyledi. 

YARALI ÇOCUĞUN DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR

Pansuman malzemesi olmadığı için dün yastıklardan çıkarttıkları pamuklarla yaralılara pansuman yapmaya çalıştıklarını kaydeden Tunç, dün öğleden bu yana yaralılara pansuman da yapamadıklarını vurguladı. Tunç yaralılar arasında bulunan ve göğsünden vurulan bir çocuğun sağlık durumunun ise kötüye gittiğine dikkat çekti. Yaralılar arasındaki DBP PM üyesi Mehmet Yavuzer'in müdahale edilemediği için ayaklarının kangren olduğunu belirten Tunç, bulundukları alanın yaşanmayacak hale geldiğini ve geçen her saatin yaralıların ölümüne sebep vereceğini söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de polis mahalledeki çöp konteynerlerini kaldırdı

SONRAKİ HABER

Kar beklentisi 159 uçuşu iptal ettirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...