18 Ocak 2016 15:33

Akdeniz Üniversitesinde barış isteyen akademisyene ülkücülerden tehdit

Akdeniz Üniversitesinde Barış bildirisine imza atan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr Süleyman Ulutürk’ün odasının kapısına ve Fakülte koridorlarına İİBF Ülkücüleri imzalı “Üniversitemizde PKK sempatizanı istemiyoruz” yazılı not yapıştırıldı.

Paylaş

Türkiye’de 1128 akademisyenin “Bu suça ortak olmayacağız” diyerek imzaladıkları barış bildirisinin yankıları sürerken bildiriye imza atan Akademisyenlere tehditler devam ediyor. Antalya Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Ulutürk’ün odasının kapısı ve Fakülte koridorlarına İİBF Ülkücüleri imzalı “Üniversitemizde PKK sempatizanı istemiyoruz. Yeter artık bırakın bu milletin peşini. Sizin gibi aydının yediden yetmişini…?” yazılı tehdit ve hakaret notları yapıştırıldı. 

Yaşanan olaya ilişkin üniversite yönetimi ile konuşacakları ve notları yapıştıran şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Ulutürk, yapıştırılan notların ciddi bir tehdit olduğunu söyledi. Üniversite yönetiminin haklarında açtığı soruşturmayı basından duyduklarını ancak kendilerine soruşturmaya yönelik bir bildirim olmadığını da kaydeden Ulutürk, yasal zeminde haklarını arayacaklarını ifade etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Barış İçin Psikologlar ve Psikolojik Danışmanlar: Biz de bu suça ortak olmayacağız!

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta polis servisine roketatarlı saldırıda 2 polis hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...