04 Ocak 2016 00:50

Gençlerbirliği taraftarı yönetime ve passolige tepkili

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

Gençlerbirliği son günlerde teknik direktör kriziyle gündemde. Gençlerbirliği taraftarları, 37 yıllık Kulüp Başkanı İlhan Cavcav’ın artık görevini yerine getiremediğini ifade ediyor. Taraftarlar, passolig ile beraber tribünlerin boş kaldığını, böylece kulüp yönetimleri üzerindeki taraftar denetiminin de ortadan kaldırıldığını vurguladı. 

‘KULÜP ÜZERİNDEKİ TARAFTAR DENETİMİ KALKTI’

Gençlerbirliği tribün lideri Nedim Celasun, Gençler’in bu durumdan kurtulması için passoligden çıkması gerektiğini söyledi. Passolig ile beraber kulüp üzerinde baskı ve denetim unsuru olan taraftarın tribünlerden çekildiğini belirten Celasun, “Passoligle ilgili en büyük boykotu biz geçekleştirdik. Passolig öncesi 9500 ortalama taraftar gelirken, şimdi 800 kişi tribünlere gelmeye başladı. Passolig ile beraber kulüp üzerinde denetim gücü olan taraftar etkisiz kılındı. Kulüpler yönetimi, futbolcusu ve taraftarıyla bir camiadır. Siz bu camiadan en çıkarsız unsuru ortadan çekiyorsunuz. Futbolcu dediğiniz maaşlı çalışan, yönetici dediğiniz ise gelip geçicidir. Asıl kulüplerin sahibi taraftardır ve siz asıl sahibini kulüplerinden armalarında uzaklaştırıyorsunuz. Doğal olarak da piyasa şartlarında devam ediyor futbol. Sonuçta Gençlerbirliği’nin düştüğü durum oluyor” dedi. 

‘CAVCAV SALTANATI’

Gençlerbirliği Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Selçuk Örül, kulüpte yaşananların yeni olmadığını belirterek, “Gençlerbirliği’nde sürekli bir teknik adam değişimi yaşanıyordu. Bunun süresi kısalınca medyada yer bulmaya başladı. Bu krizin nedeni yönetim zafiyetidir. Bir teknik direktöre şans vermeden sürekli değişiklik yapılıyor” dedi. 

Passolig ile denetim mekanizmasının ortadan kalktığının altını çizen Örül, “Denetim mekanizmaları yönetim kurulu, medya ve taraftardır. Bizim zaten kulübümüz medyada fazla yer alan bir kulüp değil. En büyük denetim mekanizması seyirci kalıyor. Passolig almama kararıyla maçlara biz taraftarlarda maçlara gitmeyince, takım üzerindeki denetim gücü olan seyirci etkisi kayıp oldu” diye konuştu. 
İlhan Cavcav’ın uzun başkanlığını “Saltanat” olarak adlandıran Örül, “Cavcav kulübe güzel şeyler de yaptı ama bu saltanata dönüştü. Onun sağlığı üzerinden yönetim içerisindeki insanlar, yönetimi ele geçirmeye çalışıyor. Kulüpteki yanlış karalar onların etkisiyle oluyor” dedi. Örül, taraftarların taleplerini de sıraladı: “Kulüp iş adamları kulübü vasfından çıkarılmalı ve Gençlerbirliği’nde gönül veren insanlarca yönetilmeli. Spor kulübü haline getirilmeli. Cavcav’lı yada Cavcav’sız bir yeni yönetim oluşturulmalı. Kulübün başarısı için çalışmaya insanlar biran önce istifa etmeli.” 

‘TEK SUÇLU CAVCAV DEĞİL’

Taraftar Hakları Dayanışma Derneği (Taraf- Der) Başkanı ve Karakızıl taraftar grubundan Kemal Ulusoy, “Gençlerbirliği’nin son geldiği durum kulübe yabancı olan isimlerin yönetime sokulmasından kaynaklı. İstanbul takımı tutanlar yönetime sokuldu. Dolayısıyla kulüp iyi yönetilmemeye başladı. Tek suçlu İlhan Cavcav da değildir. Cavcav’ın çevresinde kulübe gözünü dikmiş birileri var. Onu yanlış yönlendiren akbabalar” dedi. 

‘BEĞENMEDİKLERİNİN ÜYELİĞİNİ SİLİYORLAR’

Hadi Gençler Taraftar Grubu Kurucusu Cumali Çalışkan ise “Yapıların seçimle gelen insanlarca bozulmaması gerekir. 65 yaşını geçen adamlardan akli dengesi yerinde mi diye devlet kendisi rapor istiyor. Ancak Türkiye’ye baktığınızda devlet başkanı 80, belediye başkanı 70 yaşında oluyor. Cavcav, 81 yaşında, ne işleri var bunların bu yaşta yönetimlerde. Genç insanların önünü açmaları gerekir. Ecevit, Erbakan’ı düşünün. Ölene kadar bırakmadılar. Cavcav da onu yapıyor. Ne koltukmuş ya, adamlar ölene kadar koltukta oturuyor. Adamlar ölünce mi koltuklar boşalacak” diye soruyor. 

Taraftarların değişim istediğine dikkat çeken Çalışkan, “İnsanların elinden bir şey gelmiyor. İnsanlar kendi taraftarını, kulüp üyesini oluşturuyor. Beğenmediklerinin kulüp üyeliklerini siliyor. Bu da kulüplerde değişimin önünü tıkıyor” dedi. 

Teknik adamların sürekli değişmesine taraftarların tepkili olduğunun altını çizen Çalışkan şunları söyledi: “Hocalar sezon sonuna kadar tutulmalı ve bir sonraki sezonda da o hocayla başlanmalı. Böylece transfer dönemlerinde teknik heyetinle beraber hareket edebilirsin. Daha iyi transferler böyle yapılır. Ancak Cavcav ne yapıyor. 7-8 senedir sezon sonları hocaları yoluyor. Yeni sezon gelmeden yönetim menajerler tarafında kandırılarak transferleri yapıyor. Sezon sonu hocayı yolluyor. Transferleri yapıyor. Sonra da hoca getiriyorlar. 81 bir yaşında bir adamın artık bırakması lazım. Çevresindeki insanlar bile söylüyor, ‘Cavcav unutkanlaştı’ diye. Ben bile mesleğini 58 yaşımda faydalı olamadığımı gördüğüm de bıraktım. Artık insanların geçmişleriyle iyi anılması için faydalı olamadıkları hissettiklerinde bırakmalı. Yoksa kötü anılıyorlar.”      

TAKIM SAHİPSİZ

Taraf- Der Avukatı ve Gençlerbirliği taraftarı Ertuğrul Cem Cihan, “Adamlar kafasına göre birilerini gönderiyor, birilerini alıyor. Kulüpte bir yönetim boşluğu var, onun sonuçları da bu oluyor. Kulüp artık takımın küme düşmesini engelleyecek bir hocayla istikrarlı çalışmalı. Yönetimde yer alıp çıkar sağlama amacıyla hareket eden isimler Cavcav’ı da sakatlıyor. Eğer takım küme düşerse sorumlusu kulüp yönetimidir. Reklam amaçlı yönetime giriyorlar. Cavcav’ın çevresinde çıkar peşinde koşanlar, onun ölümünü bekliyor ve ölümü sonrasına mevzi hazırlıyorlar. Kulüpte yönetimde çıkar kavgasının mağduriyetini hem kulüp hem taraftar yaşıyor. Takım sahipsiz kaldı” sözlerini kullandı. 

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli Valiliği'nin twitter hesabı hacklendi, okulların tatil olduğu tweet'i atıldı

SONRAKİ HABER

Müzisyen Kemal Dinç: Türkiye’de kimse kimseyi dinlemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa