27 Aralık 2015 09:04

Miray bebeğin ailesi: Çatışma ortasında kalmadı, keskin nişancılar öldürdü

Paylaş

Beyar ÖZALP
Ankara

Sokağa çıkma yasağının iki haftayı geride bıraktığı Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinden ölüm haberleri ardı ardına geliyor. Cuma akşamı halasının kucağındayken vurulan 3 aylık Miray bebek ve dedesinin babası Ramazan İnce yaşamını yitirdi. Ramazan İnce, Miray bebeği, babaannesi Rukiye İnce ile birlikte beyaz bayrakla hastaneye taşırken açılan ateşle vurularak öldürülmüştü. Saldırıda Rukiye İnce de ağır yaralanmıştı.

Gazetemize konuşan Miray bebeğin babasının amcası Abdurrahman İnce, bazı medya kuruluşlarında çıkan ‘Miray bebek çatışma ortasında kalarak vuruldu, teröristler ateş açtı’ şeklindeki haberleri yalanladı. İnce, iki gündür mahallerinde bir çatışma olmadığını belirterek, “Miray’ı keskin nişancılar vurdu” dedi.

Miray bebek ve onu hastaneye yetiştirmeye çalışan 80 yaşındaki büyük babası Ramazan İnce’nin katledilmesini Anadolu Ajansı ‘3 aylık Miray İnce isimli bebek, teröristlerce açılan ateş sonucu başından yaralandı’ diye duyururken, Doğan Haber Ajansı, bebek ve Ramazan İnce’nin ‘iki ateş arasında kaldığını’ öne sürdü. Yaşananların en yakın tanıklarından olan Abdurrahman İnce ise her iki haberi de yalanladı. İnce o gün yaşananları gazetemize anlattı.

MİRAY BEBEĞİ KESKİN NİŞANCILAR VURDU

Abdurrahman İnce, “Evimizin karşısında bulunan tepedeki 4 katlı apartmanın üstünde keskin nişancılar vardı. Evimizin içine kırmızı ışıklar vurduğu için daha güvenli diye evin alt katına geçme kararı aldık. Miray halasının kucağında merdivenlerden inerken keskin nişancılar tarafından yüzünden vuruldu” şeklinde konuştu. Miray bebeğin vurulmasıyla hemen geri içeri girdiklerini ve bebeğin öldüğünü düşünerek bir odaya koyduklarını söyleyen İnce, 15 dakika sonra bebeğin ağlamasıyla hastaneye götürmeye karar verdiklerini söyledi. İnce  “İlk olarak 112 acil servisi aradık. Onlar bize 155’i aramamızı ve eğer güvenlikleri sağlanırsa geleceklerini söyledi. Bunun üzerine polisi aradık. Onlar da bize iki erkek ve bir kadın beyaz bayrakla dışarı çıkıp ambulansa gidebilirler dedi” şeklinde konuştu.

BEYAZ BAYRAK TAŞIYANLARI DA VURDULAR

Polis ekiplerinin izin vermesi üzerine babası Ramazan İnce, Yengesi Rukiye İnce  ve kardeşi Abdülkerim İnce’nin Miray bebeği alarak dışarı çıktığını söyleyen İnce “Evden 200 metre uzaklaştıktan sonra bu kez aynı tepedeki Akrepten ateş açtılar. Açılan ateşle Miray bebekle beraber, babam ve yengem de vuruldu” dedi. Saldırıdan yara almadan kurtulan tek kişi Abdülkerim İnce’nin de yakında bulunan bir eve sığındığını söyleyen Abdurrahman İnce, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın çabaları ile evlerine yürüme mesafesi uzaklığındaki hastaneden yarım saat sonra ambulans geldiğini belirtti.

NEDEN UZAK BİR YERE SEVK ETTİLER?

Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan babası ve yengesinin Cizre’de tedavi edilmediğini söyleyen İnce, “Cizre Devlet Hastanesi’nde yeterli imkan olmadığı için sevk ettiler. Ama Şırnak’ta da çatışma olduğu gerekçesiyle Adana Çukurova Aşkın Tüfenkçi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Adana’ya gidene kadar birçok hastane vardı. Neden bu kadar uzak bir yere sevk ettiler bilmiyorum” dedi.

KESİNLİKLE ÇATIŞMA OLMADI

Polisler ile görüşmelerine rağmen ateş açılmasına tepki gösteren İnce, ölümlerin bir an önce durmasını istedi. Miray bebeğin ölümünden sonra yapılan, ‘3 aylık bebek çatışma ortasında kalarak hayatını kaybetti’ haberlerini yalanlayan İnce, “Çatışma olduğunu söylüyorlar. Bu kesinlikle yalandır. 2 gündür evimizin bulunduğu yerde hiçbir çatışma olmamıştır. Böyle haber yapanlarda akıl ve vicdan kalmamış mı” diye konuştu.

Rukiye İnce'nin yoğun bakımdan çıkarıldığı vücudundaki kurşunlar için yarın ameliyat olacağı bildirildi.

ÖNCEKİ HABER

Evrensel 'Umut Nöbeti'nde: 'Metin yaşasa ya içeride ya nöbette olurdu'

SONRAKİ HABER

Abluka nedeniyle hastaneye kaldırılamayan dengbej Şırnaxi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...