17 Ekim 2015 04:33

Meryem Ana'nın çocukları: Annemiz ömrünü barışa adamıştı

Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden 'barış annesi' 71 yaşındaki Meryem Bulut’un çocukları, annelerinin hayatını barışa adadığını söyledi.

Paylaş

71 yaşındaki Meryem Bulut, ömrü boyunca barış için mücadele etti, ancak Ankara’daki barış mitingindeki patlamada hayatını kaybetti. 8 çocuk annesi Meryem Bulut’un oğlu Şehmuz Bulut ve kızı Hikmet Polat, annelerinin hayatı boyunca barış için yaptığı mücadeleyi anlatırken göz yaşlarını tutmakta güçlük çekti.
Çocukları annelerinin mezarını ziyaret ederek, annelerinin yaşadıklarını ve barış için verdiği mücadeleyi mezar taşına sarılarak anlattı. Meryem Bulut’un kızı Hikmet Polat annesinin yaşadıklarını Kürtçe anlatarak, annesinin Ankara’ya giderken başında beyaz yazmanın olduğunu belirtti. Polat: “Bizim bu bölgelerde bu beyaz yazma, barış anlamına gelir. Bundan dolayı annem bu beyaz yazmayı başından eksik etmezdi. Annem barış barış diyerek hayatını harcadı. Kimsenin göz yaşı dökmesi annemin hoşuna gitmiyordu. Herkesin derdi ile dertlenen biriydi.”
Annesinin mezar taşına barışı simgeleyen beyaz yazma bağladıklarını ifade eden Polat, şöyle devam etti: “Onun ölümü herkesi üzdü. Çünkü annem ne asker, ne polis, ne de gerillanın ölmesini istemezdi. Bunun için bir çok çatışma bölgesine giderek o yaşına rağmen canlı kalkan oldu. Şırnak’ta gözaltına alındı annem. Hakim anneme sordu ‘Teyze sen yaşlısın senin ne işin var burda’ diye sordular. Annem de şu cevabı verdi. ‘Oğlum, asker ölmesin, gerilla ölmesin, o mermi bana gelsin.’ Mardin kırsalında yaşanan çatışmada canlı kalkan olarak gözaltına alınan annem cezaevine bile atıldı. Ama o yine barışa olan aşkından vazgeçmedi.
Meryem Bulut’un oğlu Şehmus Bulut, annesinin ibadet ederken de barış için dua ettiğini dile getirdi. Bulut, “Annem sürekli dua ederdi. ‘Allahım bu ateşe su dök’ diye dua ederdi. Yani ne bir Kürt, ne bir Türk, ne bir asker, ne bir polis, ne de bir gerilla ölmesin diye dua ederdi. Televizyonda bir ölüm haberi gelince annem çok üzülürdü. İçinin parçalandığını hissediyorduk” diye konuştu.
(Batman/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Ayakkabıma kan bulaşmış, hâlâ silemiyorum...

SONRAKİ HABER

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB: Yastayız, isyandayız, unutturmayacağız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa