08 Eylül 2015 15:48

Kürtçe konuştuğu için katledilen Akbaş toprağa verildi

Telefonda Kürtçe konuştuğu için İstanbul'da ırkçı bir grup tarafından bıçaklanarak öldürülen 21 yaşındaki Sedat Akbaş'ın cenazesi memleketi Batman'da toprağa verildi.

Paylaş

İstanbul'un Kağıthane ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi'nde telefonda Kürtçe konuştuğunu için ırkçı bir gurubun saldırısına maruz kalan ve bıçaklanarak hayatını kaybeden Sedat Akbaş'ın (21) cenazesi, tamamlanan otopsi işlemlerinin ardından dün ailesi tarafından defnedilmek üzere memleketleri Batman'a getirildi. Cenazelerini memleketlerine getirmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak, cenaze aracı talep eden aileye araç temin edilmedi. Bunun üzerine aile, cenazelerini bir turizm şirketine ait otobüsün bagajında memleketlerine getirmek zorunda kaldı. 

Çocuklarına ait cenazelerini memleketlerine getiren aile, çocuklarının cenazelerini Batman Asri Mezarlığı'nda toprağa verdi. 

Cenaze töreninde konuşan HDP Batman İl Eş Başkanı Bari Karaapaç, Kürtlere yönelik kirli saldırılar içerisine girildiğini ifade etti. Bu saldırıların da sadece Kürdistan değil, Türkiye kentlerinde de devreye konulduğuna işaret eden Karaağaç, "Sedat arkadaşımızın bu kirli savaş sonucu katledildi. Erdoğan'a 400 vekil verilmesi halinde halkımızın daha büyük katliam ve cinayetlerle karşı karşıya kalacağını artık anlaması lazım" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kırşehir'de ırkçılar HDP'liye ait kitabevini yaktı

SONRAKİ HABER

Irkçı saldırılar seferleri iptal ettirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...