08 Eylül 2015 09:48

Mersin'deki ırkçı saldırıda hamile kadın ve çocuklar da darbedildi

Mersin'in Erdemli, Tömük ilçeleri ve Antalya'nın Gazi Paşa ilçesinde Kürdistan kentlerine sefer yapan yolcu otobüslerine yapılan ırkçı saldırılarda, hamile kadından 3 yaşındaki çocuğa kadar yolcular darbedilerek, araçlar kullanılamaz hale getirildi

Paylaş

Batıda Kürtlere yönelik devreye konulan ırkçı saldırıların merkezlerinden olan Mersin ve Antalya'da Kürt illerine giden 60'ın üzerinde yolcu otobüsü tahrip edilerek, yolcular darbedildi. Otobüslerde kimlik kontrolü yapan ırkçı gruplar, hamile bir kadına saldırarak hastanelik etti. Saldırıya maruz kalan anne ve bebeğinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Mardin Dilmenler firmasının şoförü Cemil Gülmüş, Mersin'in Erdemli ilçesinde otobüsün önünün önce polisler tarafından kesildiğini, biraz ilerledikten sonra ise 50 kişilik bir grubun saldırısına uğradıklarını söyledi. Polis tarafından durduruldukları sırada ne olduğunu sorduklarında polisin bir şey olmadığını söyleyerek devam etmelerini istediğini kaydeden Gülmüş, ancak polisin yönlendirdiği tarafta ilerlediklerinde ırkçı grubun beklediğini gördüklerini söyledi. Gülmüş, saldırıların polis destekli olduğunu belirtti.

'3 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARA SALDIRDILAR'
Mardin Dilmenler firmasının bir başka şoförü Rıdvan Turan da, Hakkâri'de öldürülen askerlerin sorumlusunun kendileri olmadığını ifade ederek, kendilerine saldıran ırkçı grubun öldürülen askerlerin intikamını alırcasına saldırdığını aktardı. Araçlarında asker, polis, doktor ve devlet adamlarını da taşıdıklarını belirten Turan, "Bize saldırdıklarında 'Sen mi asker öldürdün' diyerek saldırdıklarını ve otobüste bulunan 3 yaşındaki çocuklara kadar herkesi darbettiklerini dile getirdi.

Kendini savunan Kürt halkının "Terörist" olarak lanse edildiğini ancak burada terör estiren ve sarhoş olan 3-5 "Serseri"nin ise "Duyarlı vatandaş" olduğunu kaydeden Turan, saldırganlar ve onlara yardımcı olan polisler hakkında şikayetçi olacaklarını aktardı.

'Telefonda Kürtçe konuşuyor' diye öldürüldü

Birçok ilde HDP binaları saldırıya uğradı

Yüksekdağ: Türkiye'de dün gece iç savaş provası yaşandı

Beypazarı'da Kürt tarım işçilerine saldırı, evler kundaklandı

Konya'da saldırıya uğrayan Kürt işçiler inşaatta mahsur kaldı

Demirtaş: Tahriklere karşı en iyi ilaç barıştır; Kürt, Türk birbirinize sarılın

'VALİ YARDIMCISI HAKARET ETTİ' İDDİASI
Mardin Dilmenler firması araç sahibi Muzaffer Kanak ise, yapılan saldırılara ilişkin Mersin Valiliği ile yaptıkları görüşmeye vali yardımcısının geldiğini söyledi. Yapılan saldırıların durulmasını istediklerini ve asker ölümlerinden kendilerinin sorumlu tutulamayacağını aktardıklarını belirten Kanak, vali yardımcısının kendilerine "Siz bölücülük yapıyorsunuz. S…. gidin buradan" diyerek kovduğunu iddia etti.

'BALTALARLA SALDIRDILAR'
Antalya'nın Gazi Paşa ilçesinde 150 kişilik ırkçı grubun ellerindeki baltalarla otobüslere saldırdığını belirten Star Mardin firması araç sahibi Hıdır Sümer, 50 kadar aracın kullanılamaz hale getirildiğini ve kendilerini zor kurtardıklarını aktardı. Oluşan kaos ortamın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eseri olduğunu belirten Sümer, "Otobüslerimizi hediye niyetine Erdoğan'a gönderceğiz" diyerek tepki gösterdi.

Erdemli ve Gazi Paşa'da yaşanan saldırılara tepki gösteren HDP Mersin İl Örgütü de parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan HDP Mersin İl Eş Başkanı Selman Günbat, birilerinin halkları bir birine düşürmek için düğmeye bastığını söyledi. HDP Erdemli ilçe binasına yapılan saldırı ve yolcu otobüslerine yapılan saldırıları kınayan Günbat, "Bu saldırıların önüne geçilmediği takdirde halk kendini savunmak zorunda kalacaktır" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bismil'de sokağa çıkma yasağı

SONRAKİ HABER

Yangına müdahaleye giden itfaiyecilere ateş açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...