02 Eylül 2015 11:35

Figen Yüksekdağ, Eltürk ailesini ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Varto'da çıkan çatışmada yaşamını yitiren YJA Star gerillası Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) ailesini ziyaret etti.

Paylaş

Van'da bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Muş Varto'da 10 Ağustos'ta HPG'liler ile askerler arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve ardından cenazesine işkence edilen YJA-Star gerillası Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) İpekyolu ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan ailesini ziyaret etti.

DBP İl Eşbaşkanı Hamiyet Şahin, HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi'nin de aralarında bulunduğu bir heyetle aileye ziyarette bulunan Yüksekdağ, anne Delal Eltürk ve tüm aileye taziye dileklerini ileterek, "Ekin Wan ve yoldaşları asla başımızı eğmediler. Onların şahadetleri bizi güçlü tutuyor. Ekin Wan'a yapılanı asla kabul etmeyeceğiz. Devletin bu tür saldırıları, acizliğin ve çaresizliğin sonucudur" dedi. Anne Delal Eltürk ise Kürt halkının birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Yüksekdağ ve beraberindekiler Şengal'de yaşamını yitiren YPG savaşçısı Latif Bulut (Renas Tolhıldan) için aynı mahallede kurulan taziye çadırını da ziyaret etti. (DİHA)

O fotoğraftaki kişinin Kevser Eltürk olduğu anlaşıldı

ÖNCEKİ HABER

Adalar'da yasaksız, polissiz barış yürüyüşü

SONRAKİ HABER

Kartal halkı 1 Eylül’de ‘Saray savaş halklar barış istiyor’ sloganıyla alanlardaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...