26 Ağustos 2015 12:03

HDP'li vekillerden Bakanlık teklifleri için ilk değerlendirme

HDP'den bakanlık teklifi götürülen İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, teklif sonrası yaptığı ilk açıklamada, 'Partimiz ne karar alırsa onu uygulayacağız' dedi. HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ise, 'AKP nasıl bir tercih yapmış olursa olsun bizim açımızdan bütün arkadaşlarımız bu görevi yapabilir durumdadır' diye konuştu.

Paylaş

Seçim hükümetini kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım'da gerçekleşecek olan erken seçim için geçici seçim hükümetinin oluşturulması için 11 AKP, 5 CHP'li, 3 MHP'li ve 3 HDP'li milletvekiline bugün mektupla Bakan olma teklifini bildirdi. HDP'den bakanlık teklifi giden isimler ise İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ve İzmir Milletvekili Müslüm Doğan. 

DOĞAN: PARTİMİZ KARAR VERECEKTİR 

Kendisine bakanlık teklifi gönderilen isimlerden HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, "Anayasal bir gereklilik üzerine bir hükümet kurma çalışmasıdır. Bu yüzden partimiz de bir karar aldı. Bir ortaklıktan çok anayasal bir gereklilik olarak görüyoruz. Gelen bu karar doğrultusunda da partimiz karar verecektir" dedi. Doğan, kabinede hangi bakanlık için görev alacağı konusunda netlik kazanan bir durumun olmadığı bilgisini de verdi. 

TÜZEL: PARTİMLE DEĞERLENDİRECEĞİM
HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel gelen teklif için, “Partimle değerlendireceğim” açıklamasında bulundu.

HDP'li Doğan, Tüzel ve Konca kimdir?

BİLGEN: ÖNEMLİ BİR SINAV VERİLECEK
HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen de, konuya ilişkin olarak yaptığı kısa değerlendirmede, şunları aktardı: "İlkesel olarak yaklaştık. AKP nasıl bir tercih yapmış olursa olsun bizim açımızdan bütün arkadaşlarımız bu görevi yapabilir durumdadır. Seçim hükümetinin sorumluluğu da seçim güvenliği ve tarafsızlığı sağlamaktır. Bu konuda da önemli bir sınav verilecek. Türkiye'de uzlaşarak yönetme konusunda da yeni bir sayfanın açılması olmalıdır." 

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kabinenin yarısının kadın olması yönünde dün yaptığı öneriye karşılık CHP, MHP ve HDP'de bakanlık teklifi götürülen 11 isimden sadece 2 kişinin kadın olması dikkat çeken bir ayrıntı. Bakanlık teklifi götürülen kadınlardan birisi MHP'den Meral Akşener ve CHP'den Ayşe Gülsüm Bilgehan Toker oldu. CHP'li vekiller daha önce açıkladıkları gibi kabinede yer almazsa ve eğer başka bir kadın bakan görevlendirilmezse, kabine de tek bir kadın yer almış olacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Levent Tüzel, 'çocuğu alıp günaha giremem' diyen doktoru Meclise taşıdı

SONRAKİ HABER

BES heyeti alıkonulan memurlar için Van’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa